Geweld bij scheiding

Veel huwelijken lopen uit op een scheiding, dat zijn er op dit moment één op de drie. Een scheiding volledig geregeld krijgen vraagt om veel veerkracht, vaardigheden en ook sociale intelligentie. Want meestal komen er veel spanningen los bij het regelen van een aantal zaken, zoals over de kinderen en over de financiën. Dit ontaardt nog weleens in een strijd, de zogeheten “vechtscheiding”.

Controle verliezen

Wanneer iemand dan de controle over zichzelf verliest, omdat de spanningen te hoog oplopen, kan er geweld aan te pas komen. Zo kan iemand beginnen met schelden of met dingen gaan gooien. Dit zijn meestal ook voorwerpen van een ander die kapot worden gegooid.

Over het algemeen is dit geweld van tijdelijke aard. Want als eenmaal de scheiding is geregeld, keert de rust terug. Echter hetgeen wat is gebeurd kan voor de (ex) partner en de kinderen al genoeg zijn om ernstige gevolgen te hebben.

Typen partnergeweld

Binnen het partnergeweld kennen we verschillende typen van geweld. Wil je meer weten over de verschillende typen, lees dan verder op de volgende pagina’s:

Waar vind ik hulp?

Ben je het slachtoffer van huiselijk geweld? Heb je direct hulp nodig? Wil je met iemand praten? Neem dat contact op met ons Loket Huiselijk Geweld Perspektief via telefoonnummer 070 – 3925774.

Je kunt ook bellen met Veilig Thuis (0800 2000). Meer informatie over Veilig Thuis is te vinden op www.veiligthuis.nl.

Ben je in gevaar? Neem dan geen risico en bel direct met 112!

Voor een luisterend oor kun je bellen naar De Luisterlijn (0900 0767). De Luisterlijn is telefonisch 24/7 bereikbaar of via de chat op www.deluisterlijn.nl.