Hulp voor getuigen en omstanders

Wanneer iemand in je omgeving met huiselijk geweld te maken heeft, zorg dan voor hulp! Het is belangrijk dat iemand iets doet, om zowel slachtoffers als plegers te helpen. Huiselijk geweld is namelijk strafbaar. Daarom bieden wij hulp voor getuigen en omstanders aan!

Vermoeden?

Als jij het vermoeden hebt dat er huiselijk geweld plaatsvindt bij familie, vrienden of buren en je maakt je zorgen of er zijn kinderen in het spel, bel dan met Perspektief. Ook al is het voor jou niet duidelijk hoe ernstig het is, je kunt in ieder geval iéts betekenen voor het slachtoffer of de pleger.

Hulp voor getuigen of omstanders kan op meerdere manieren. Durf je namelijk niet te bellen, maar wil je wel iets doen, verwijs dan naar onze website. Dit kan namelijk al een eerste stap naar een oplossing zijn!

Waar vind ik hulp?

Ben je het slachtoffer van huiselijk geweld? Heb je direct hulp nodig? Wil je met iemand praten? Neem dat contact op met ons Loket Huiselijk Geweld Perspektief via telefoonnummer 070 – 3925774.

Je kunt ook bellen met Veilig Thuis (0800 2000). Meer informatie over Veilig Thuis is te vinden op www.veiligthuis.nl.

Ben je in gevaar? Neem dan geen risico en bel direct met 112!

Voor een luisterend oor kun je bellen naar De Luisterlijn (0900 0767). De Luisterlijn is telefonisch 24/7 bereikbaar of via de chat op www.deluisterlijn.nl.

Wat wij nog meer kunnen aanbieden!

Wil je weten wat wij nog meer kunnen bieden? Bekijk dan de pagina met alle Diensten die beschikbaar zijn.