Hulp voor slachtoffers

Mensen die worden blootgesteld aan bedreigende situaties, lopen kans op een posttraumatische stresssyndroom (PTSS). Hoe vaker en hoe ernstiger deze bedreigende situaties zich voordoen, hoe groter de kans hierop. Daarom bieden wij hulp voor slachtoffers!

Behandelen van het trauma

Wanneer iemand een beroep doet voor opvang via Perspektief, heeft men gemiddeld zeven jaar huiselijk geweld achter de rug. Het leven van deze personen (meestal vrouwen) is vaak volledig ontregeld.

Het is van groot belang om het trauma te behandelen. Alleen zo kan herhaling worden voorkomen. Pas na een behandeling kan iemand haar of zijn leven weer goed oppakken. Voor deze behandeling werkt Perspektief, in de opvanglocaties, samen met onder andere GGZ Delfland. Voor de behandeling van de kinderen werken wij samen met de Jutters (Golfbreker). Een veilige opvang, gecombineerd met de juiste begeleiding en behandeling, is in veel gevallen een voorwaarde als effectief antwoord op huiselijk geweld.

Wat te doen?

Op het moment dat je als slachtoffer de situatie wilt ontvluchten, zijn er een aantal belangrijke zaken die je moet regelen of niet vergeten. Dit zijn onder andere:

  • Stel een veiligheidsplan op ter voorbereiding van een eventueel vertrek
  • Welke papieren en spullen neem je mee?
  • Hoe regel je het voor je kinderen?

Waar vind ik hulp?

Ben je het slachtoffer van huiselijk geweld? Heb je direct hulp nodig? Wil je met iemand praten? Neem dat contact op met ons Loket Huiselijk Geweld Perspektief via telefoonnummer 070 – 3925774.

Je kunt ook bellen met Veilig Thuis (0800 2000). Meer informatie over Veilig Thuis is te vinden op www.veiligthuis.nl.

Ben je in gevaar? Neem dan geen risico en bel direct met 112!

Voor een luisterend oor kun je bellen naar De Luisterlijn (0900 0767). De Luisterlijn is telefonisch 24/7 bereikbaar of via de chat op www.deluisterlijn.nl.

Wat wij nog meer kunnen aanbieden!

Wil je weten wat wij nog meer kunnen bieden? Bekijk dan de pagina met alle Diensten die beschikbaar zijn.