24 mei 2019: psychose awareness day

Op 24 mei is het Psychose Awareness Day. In de aanloop daar naartoe zal bijna dagelijks aandacht geschonken worden aan psychose en Psychose Awareness Day op Facebook. Zie: www.facebook.com/psychose-erismeerdanjedenkt/

Ook op de internetsites van aangesloten organisaties komen allerlei (nieuws)berichten te staan. Je kunt gratis qouteskaarten en posters downloaden op www.vroegepsychose.nl, onder menublad ‘Psychose Awareness Day’. Daarnaast kun je een filter selecteren om over je profielfoto zetten, twitteren met #psychoseawarenessday en #erismeerdanjedenkt, en bovenal je Quoto’s (foto met een Quotekaart) posten op facebook.

Natuurlijk kun je Psychose Awareness Day ook in je eigen omgeving bekend maken. Via https://phrenos.mett.nl/NVP/psychose+awareness+day/default.aspx ga je direct naar de verschillende Quotekaarten. Er zijn er vier met een quote over psychose en één blanco voor je eigen quote.

Ook kun je een ‘Quoto’ maken (een foto van jouzelf met een Quotekaart) en deze posten op Facebookpagina van Psychose Awareness Day. En je kunt nog meer doen: deel de quotekaarten uit en leg ze op drukbezochte plekken neer, hang posters op, voeg een Quoto aan je digitale handtekening toe en verspreid berichten of Quotos in je eigen netwerk.

De organisatoren roepen iedereen op om samen iets moois van Psychose Awareness Day maken! Psychose Awareness Day is een initiatief van Netwerk Vroege Psychose in samenwerking met het Rob Giel Onderzoek Centrum, PsychoseNet, Mind Ypsilon, Anoiksis, Kenniscentrum Phrenos, Hamlett en Marvelous Mind.