Montage en Plaatsing Wormenhotels in Delft door Perspektief!

Sinds vorig jaar zijn er ook wormenhotels in Delft en langzaam wordt dit uitgebreid. De materialen en montage voor de wormenhotels werden geproduceerd op verschillende plaatsen. Het is natuurlijk veel leuker en logischer om de nieuwe wormenhotels voor Delft gewoon helemaal in Delft te laten produceren. Perspektief heeft zojuist de eerste twee wormenhotels opgeleverd. De eerste is vandaag geplaatst op het Oeralplein in Delft. De feestelijke opening is 8 mei aanstaande om 16.00 uur.

Wat is nu precies een wormenhotel?
Een wormenhotel is een kast op straat waar buurtbewoners hun groente, fruit- en etensresten in composteren met behulp van wormen. Dit levert niet alleen een waardevolle bodemverbeteraar op, het maakt de buurt leuker en gezelliger.

Veel mensen willen graag zelf aan de slag voor een betere toekomst en beginnen een wormenhotel. Buren leren elkaar en de kinderen in de buurt hoe de kringloop van organische materialen werkt en hoe fijn het is om meer contact met je omgeving te hebben. Twee keer per jaar wordt bij het oogstfeest de zelfgemaakte compost verdeeld onder de bewoners die meedoen en krijgen alle geveltuintjes en plantenbakken een dosis extra voeding. De buurt wordt groener, gezelliger en gezonder.

Iedereen wint bij een wormenhotel; de mensen in de buurt die leuker wordt, de gemeente die minder restafval hoeft te verwerken, de dieren en planten die betere voeding krijgen en natuurlijk de wormen die het hele jaar verwend worden in een fijn hotel!