Dag van de Mantelverzoger

Dit is de dag waarop Nederland haar mantelzorgers in het zonnetje zet, want mantelzorg mag naam hebben! Hieronder treffen jullie de gegevens over deze dag en de wijze van aanmelden. Als professional kun je ook zelf een mantelzorger aanmelden voor de waardering (zie linkjes onderaan). Het is ook goed om (jonge) mantelzorgers te attenderen op het programma en de waardering. Zij kunnen zich aanmelden via de website van IDHG (Ik Doe Het Gewoon).

Activiteiten en waardering

Ter gelegenheid van deze dag zijn er dit jaar twee grote activiteiten georganiseerd in Delft.
  • High tea met optreden van de Bakfietsmama’s (voor mantelzorgers vanaf 25 jaar)
  • ‘Ik doe het gewoon festival’ (voor jonge mantelzorgers van 8-25 jaar)
Daarnaast is er voor alle mantelzorgers een individuele blijk van waardering. Zij kunnen zichzelf hiervoor aanmelden of door iemand anders aangemeld worden.
  • Een VVV-bon van € 25,00 voor mantelzorgers van 25 jaar en ouder
  • Een bioscoopbon van € 25,00 voor jonge mantelzorgers (8-25 jaar)
High Tea met optreden van de Bakfietsmama’s​ (gratis) Voor wie: Mantelzorgers van 25 jaar en ouder Locatie: Vulcanusweg 277 in Delft (Perspektief) Tijdstip: 10 november 2018 van 13.30 – 16.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur) Aanmelden: noodzakelijk, want vol is vol Ik doe het gewoon – Festival (gratis) Voor wie: Jonge mantelzorgers van 8-25 jaar Locatie: De Wending, Raamstraat 67 in Delft Tijdstip: 10 november 2018 van 11.30 – 17.00 uur Aanmelden: noodzakelijk, want vol is vol Jongeren mogen een vriend(in) meenemen om de drempel te verlagen. Deze worden apart geregistreerd, niet als mantelzorger. Zij krijgen geen bioscoopbon.

Aanmelden mantelzorgers

Ken jij een mantelzorger van een van je cliënten, overleg of hij zij aan deze activiteit wilt deelnemen. Mantelzorgers zonder mailadres kunnen o.a. aangemeld worden via de wijkcontactpunten: https://www.delftvoorelkaar.nl/contact/ van Delft voor Elkaar. Mantelzorgers, ouder dan 25 jaar, die zich willen aanmelden voor de High Tea en/of de VVV-bon kunnen dit doen via: https://www.formdesk.com/Participe/aanmelding_mantelzorgdag_2018 Professionals, vrijwilligers e.a. die een mantelzorger willen aanmelden voor de VVV-bon kunnen dit hier doen. Jonge mantelzorgers kun je verwijzen naar de website van IDGH. Op de website van DVE staat ook een link naar de website van IDHG. Als je zelf een aanvraag doet voor de waardering of de High tea, houdt er dan rekening mee dat er een aantal verplichte velden moeten worden ingevuld: Naam (voorletters + achternaam) Adres Postcode Woonplaats Telefoonnummer Reden aanmelding (High tea / waardering / beiden) Verklaring dat iemand voldoet aan het criterium Waarom iemand de waardering verdiend; kort aangeven voor wie gezorgd wordt. Wil je het nog even beknopt nalezen of doorsturen naar iemand, bekijk dan de uitnodiging voor mantelzorgers.