Perspektief draagt beschermde woonvorm in Bleiswijk over

Focus

Enkele maanden geleden heeft Perspektief contact gezocht met Pameijer. In de afgelopen jaren is het voor Perspektief niet mogelijk gebleken om de locatie kostendekkend te exploiteren. Barbara Berkelaar, bestuurder Perspektief: ‘In de gevoerde gesprekken met Pameijer over een overname, stond continuïteit en kwaliteit van zorg, alsmede dat onze cliënten op hun vertrouwde plek konden blijven wonen hoog op onze verlanglijst. We zijn blij te kunnen melden dat Pameijer bereid is gevonden om de betrokken cliënten ook de komende jaren passende zorg, ondersteuning en stabiliteit te bieden.”

Overdracht

Pameijer levert sinds 1926 ondersteuning aan mensen met verstandelijke en/of psychosociale problematiek. Met circa 200 locaties en 2.900 medewerkers is de organisatie één van de grootste zorginstellingen in de regio. Arend Vreugdenhil, bestuurder Pameijer: “Perspektief en Pameijer werken al langere tijd naar tevredenheid samen in andere regio’s. Pameijer heeft contracten in vrijwel iedere gemeente in het zuiden van Zuid-Holland, maar onze dienstverlening binnen de gemeente Lansingerland is tot op heden nog beperkt. Wij kijken er dan ook naar uit om in deze regio integrale ondersteuning te kunnen gaan leveren vanuit het principe van één client/gezin, één plan, een ondersteuner.”

Transitie

Pameijer neemt zowel de locatie als de cliënten en medewerkers over en zal het team aanvullend versterken. Om de transitie in alle rust te laten verlopen, is nu een overnametraject gestart tot en met het einde van dit jaar.