Online stalking

Iedereen wil zich veilig voelen op plekken waar je veel tijd doorbrengt. Thuis, op straat, op je werk – en natuurlijk ook online. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Slachtoffers van huiselijk geweld worden vaak online en via social media lastiggevallen, bedreigd of in de gaten gehouden.

safetyNed opgericht

Daarom hebben Blijf Groep, Arosa, Perspektief en Moviera gezamenlijk safetyNed opgericht, de expert in veilig online. safetyNed geeft tips en tools aan slachtoffers en aan professionals hoe zij online veilig kunnen zijn.

Hoe maakt safetyNed veilig online mogelijk?

SafetyNed biedt slachtoffers en hulpverleners kennis en tools om
veilig online te kunnen zijn. SafetyNed ondersteunt slachtoffers,
hulpverleners, politie en justitie en geeft voorlichting over:

  • Hoe technologie wordt misbruikt.
  • Wat je kunt doen om digitale gegevens van slachtoffers veilig en vertrouwelijk te houden en te beschermen.
  • Hoe je technologie veilig kunt gebruiken.
  • Hoe technologie kan worden ingezet om daders effectiever te kunnen vervolgen en berechten.
  • Hoe technologie op een positieve manier kan worden ingezet bij het stoppen van geweld in relaties.

Daarnaast is safetyNed in gesprek met de overheid om de wetgeving te verbeteren, zodat de positie van slachtoffers in relaties en slachtoffers van huiselijk geweld wordt versterkt op het gebied van digitale veiligheid. SafetyNed werkt samen met technologiebedrijven en experts om betrokken te zijn bij ontwikkelingen op technologisch vlak en op het gebied van wetgeving, zodat de digitale veiligheid en privacy ook vooraf zoveel mogelijk worden geborgd.

SafetyNed zorgt ervoor dat alle kennis wordt gebundeld en gedeeld en vormt daarmee hét platform op het gebied van digitale veiligheid en privacy van slachtoffers van huiselijk geweld.

safetyNed.org

safetyNed is dé veilig online-expert voor huiselijk geweld. SafetyNed gelooft in veilig online voor hulpverleners en cliënten.

Voel jij je niet veilig online of wil je weten hoe jij veiliger op social media kunt zijn? Meer informatie over veilig online en over de activiteiten van safetyNed vind je op
www.safetyNed.org. Hier vind je ook verhalen van slachtoffers en hoe zij zijn geholpen door safetyNed.

Typen partnergeweld

Binnen het partnergeweld kennen we verschillende typen van geweld. Wil je meer weten over de verschillende typen, lees dan verder op de volgende pagina’s:

Waar vind ik hulp?

Ben je het slachtoffer van huiselijk geweld? Heb je direct hulp nodig? Wil je met iemand praten? Neem dat contact op met ons Loket Huiselijk Geweld Perspektief via telefoonnummer 070 – 3925774.

Je kunt ook bellen met Veilig Thuis (0800 2000). Meer informatie over Veilig Thuis is te vinden op www.veiligthuis.nl.

Ben je in gevaar? Neem dan geen risico en bel direct met 112!

Voor een luisterend oor kun je bellen naar De Luisterlijn (0900 0767). De Luisterlijn is telefonisch 24/7 bereikbaar of via de chat op www.deluisterlijn.nl.