Jonge moeders

Voor zwangere meiden en (jonge ) moeders, vanaf 18 jaar, met kinderen die in moeilijkheden zijn geraakt, bijvoorbeeld door huiselijk geweld, financiële problemen, zelfstandig wonen of de opvoeding.

De eerste stap

Je kunt met de bureaudienst bellen. Samen bespreek je wat de beste oplossing voor jou is. Als het nodig is, kun je tijdelijk in een van onze locaties komen wonen.

Wat kun je verwachten?

Je krijgt een vaste begeleider, waarbij je terecht kunt met al je vragen en problemen. De begeleider is ook een van de mensen die je helpt om weer goed voor jezelf en je kinderen te zorgen. Je krijgt intensieve begeleiding via individuele- en groepsgesprekken. Naast de gesprekken met hulpverleners zijn er allerlei activiteiten waarmee je je verder kunt ontwikkelen. Voorbeelden zijn: baby/opvoedcursus, assertiviteitstraining, cursus omgaan met geld, schuldhulpverlening, training sociale vaardigheden. Zo wordt er langzaam toegewerkt naar het moment dat je weer grip krijgt op je leven, samen met je kinderen. Kinderen kunnen ook speciale begeleiding krijgen. In de opvang kun je maximaal 9 maanden blijven. De duur van je verblijf hangt af van je hulpvragen en worden met je begeleider besproken, ook of opvang of ambulante zorg de beste keuze is. Daarna is tijdelijke nazorg mogelijk.

Wanneer er met geweld een einde wordt gemaakt aan jouw leven, jouw droom

Lees het verhaal huiselijk geweld van Julia. Julia is een jonge moeder die te maken kreeg met huiselijk geweld. Samen met Perspektief heeft ze haar leven weer op de rit gekregen.

Vertrouwelijkheid

Onze hulpverleners zijn gebonden aan een geheimhoudingsplicht. Hierdoor zijn alle gesprekken vertrouwelijk. Bij ons of op een adres bij jou in de buurt: niemand komt erachter wat je met ons besproken hebt.