Maatschappelijke opvang

(Tijdelijk) dakloos? Maak gebruik van onze maatschappelijke opvang mogelijkheden in Delft. Wij bieden tijdelijk verblijf aan mensen zonder dak boven hun hoofd. Met de juiste zorg en begeleiding helpen wij bij het oplossen van een crisis. Om gebruik te kunnen maken van onze nachtopvang, sociaal pension, dagopvang en gezinsopvang kun je je melden bij het Klant Contact Centrum (KCC) van de Gemeente Delft, telefonisch bereikbaar via 14015.

De Nachtopvang

De Nachtopvang biedt onderdak en een maaltijd voor mensen zonder overnachtingsplaats. De Nachtopvang is 7 dagen per week, alle dagen van het jaar, geopend van 16.00 tot 8.30 uur. Je kunt je melden tussen 16.00 en 19.00 uur. Om je aan te melden voor de nachtopvang dien je eerst een afspraak te maken bij het daklozenteam van de gemeente Delft, bereikbaar via telefoonnummer 14015 om een machtiging te krijgen.

Mocht je dakloos raken buiten de openingstijden van de gemeente Delft, kun je ten alle tijden bij ons terecht, mits je in het bezit bent van een Nederlands identiteitsbewijs of een verblijfsvergunning.

Adres nachtopvang:
Spoorsingel 8
2613 BD  Delft
Telefoon (015) 2841071

Sociaal pension

Het Sociaal Pension is een doorstroomvoorziening waar je tijdelijk (maximaal 1 jaar) kan wonen. Je krijgt naast een eigen woonruimte ook hulp bij het weer op de rails krijgen van je leven: je financiële situatie stabiliseren en weer op eigen benen leren staan. Het Sociaal Pension heeft 24 plekken, waarvan 2 bestemd zijn voor jongeren van 18 tot 23 jaar.

Ook hierbij geldt dat de Gemeente beoordeelt of je in aanmerking komt voor het Sociaal Pension en op basis daarvan wel of geen indicatie afgeeft. De indicatie is nodig om van deze voorziening gebruik te kunnen maken. Uiteraard kun je altijd bij ons terecht als je meer informatie wilt of hulp kunt gebruiken bij de aanvraag.

Adres Sociaal Pension:
Spoorsingel 8
2613 BD Delft
Telefoon (015) 2841068

Dienstencentrum

Hier kan je terecht voor een lunch, sanitaire stop, warme douche en er is een wasserette. De professionals die er werkzaam zijn staan voor je klaar met raad en daad en ondersteuning bij het weer op de rails krijgen van je leven. Het Dienstencentrum is tevens een postadres voor mensen zonder vast woonadres. Geopend 7 dagen per week van 9.00 tot 15.30 uur.

Adres Dienstencentrum:
Surinamestraat 1
2612 EA Delft
Telefoon: (015) 2841081

Gezinsopvang

De gezinsopvang biedt eerste opvang aan gezinnen die geen onderdak hebben, bijvoorbeeld door huurschuld. Bij de opvang krijg je hulp bij het oplossen van je problemen.

Voor de opvang van gezinnen stellen we extra voorwaarden aan de vorm en locatie. Wij doen vanzelfsprekend ons uiterste best om u de juiste opvang te bieden. Dat gaat in onderling overleg. Het kan zijn dat de best passende oplossing niet meteen voor handen is. In dat geval werken we toe naar verbetering. Het is bij gezinnen extra aan te raden dat u bij dreigend verlies van onderdak al aan de bel trekt bij uw begeleider, gemeente of bij Perspektief.