Werken bij Perspektief

Wie zijn wij?

Perspektief is een zorgorganisatie die staat voor herstel en participatie van kwetsbare mensen. Mensen bij wie het leven niet vanzelf gaat, helpen we in balans te komen en het leven weer vorm te geven zoals dat hem of haar past. Met andere woorden: we bieden perspektief.

Cliënten worden toegeleid naar betaald of vrijwillig werk. Zij worden geholpen en ondersteund bij het opbouwen en in stand houden van een veilig netwerk van familie, vrienden en bekenden in de buurt.

We bouwen met onze zorgteams, ketenpartners en vrijwilligers in de wijk of buurt aan communities rondom kwetsbare mensen.

Waarom werken bij Perspektief?

Bij Perspektief denken we niet alleen in functies en competenties, maar ook in taken en rollen. Medewerkers krijgen ruimte voor de invulling van hun werk naar eigen professioneel inzicht. Samen met de cliënt en zijn netwerk zoek je naar de beste oplossingen om de zelfstandigheid en de kwaliteit van leven te bevorderen. Het sturen op maatschappelijk resultaat vraagt presente zorg en nieuw vakmanschap en leiderschap waarbij presentie is verenigd met resultaatverantwoordelijkheid.

Wij zijn een lerende organisatie die volgens ons Programma 23 de nieuwe medewerkers opleiden binnen Perspektief. Tijdens deze 23 maanden volgt de medewerker samen met de leidinggevende en andere betrokkenen een aantal stappen die o.a. te maken hebben met inwerken, vakbekwaamheid, deskundigheidsbevordering en loopbaanontwikkeling.

Wat krijg je bij Perspektief?

Als je bij Perspektief in dienst komt dan belonen we volgens de cao GGZ. Dat betekent een marktconform salaris, ruim vijf en halve week vakantie per jaar, en naast vakantietoeslag een eindejaarsuitkering van ruim 8%. Onregelmatige diensten kunnen onderdeel zijn van je functie (voor medewerkers woonzorg en huismeesters), worden ruim van te voren ingeroosterd en daar ontvang je conform cao GGZ onregelmatigheidstoeslag over.

Het werken met mobiele (smart) devices behoort tot de mogelijkheden binnen Perspektief, maar is afhankelijk van je functie.

Hoe solliciteren?

Wil je solliciteren? Wij zijn altijd op zoek naar Perspektief DNA!

Mail je motivatiebrief en je CV naar vacatures@perspektief.nl

We vinden het heel belangrijk dat je je sollicitatie voorziet van een motivatie. Stuur je alleen een CV, zonder motivatiebrief, dan loop je kans dat we je sollicitatie niet in behandeling nemen.

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met de afdeling P&O op telefoonnummer 015-2841000.

Ben je op zoek naar een leuke stageplek?

Stagiaires (MBO en HBO)

Sector : Maatschappelijke Opvang, Aanpak Huiselijk Geweld, GGZ
Standplaats : Den Haag, Delft, Rotterdam, Westland, Landsingerland
Uren per week : 24 – 32 uur
Welke opleidingen : MMZ niveau 3 of 4, Bachelor Social Work

Wat is jouw rol als stagiair(e)?
Als stagiair(e) werk je mee binnen 1 van onze teams en draag je bij aan het leefklimaat en de begeleiding van kwetsbare groepen. Je wordt altijd begeleid door een gediplomeerd professional en wij zijn natuurlijk een Erkend Leerbedrijf!

Wij zijn een dynamische organisatie met volop leer- en groeimogelijkheden. Als jij enthousiast bent over ons en wij zijn enthousiast over jou, dan maak je kans om na je stage een baan bij ons te krijgen. Je stroomt dan direct door naar ons Route 23 deskundigheidsprogramma.

Wat we van je vragen:
• Dat je een MBO of HBO opleiding volgt die relevant is voor ons werk in de zorg;
• Verbinding met de kernwaarden van Perspektief: passie, lef en ondernemerschap
• Van nature een persoon die in staat is tot verbinden en contact maken, motiveren en stimuleren.

Wat wij je bieden
Je krijgt professionele begeleiding en natuurlijk een stagevergoeding. Je werkt in een leuk team met volop leermogelijkheden.

Vrijwilligers

De vrijwilliger ondersteunt de cliënt op het gebied van welzijn en welbevinden.

Het ondersteunen van onze cliënten is niet vrijblijvend, maar vraagt competente inzet. Perspektief zoekt dan ook vrijwilligers die klantgericht, resultaatgericht, samenwerkingsgericht en ontwikkelingsgericht zijn.

Wij zoeken vrijwilligers die:

ondersteuning bieden op de locatie door middel van hun vakkennis

of

die zich inzetten als maatje van een cliënt

Uitgaande van de missie, visie en strategie wil Perspektief bij voorkeur vrijwilligers vanuit de wijk, waar cliënten worden ondersteund bij allerlei activiteiten binnen- en buitenshuis. Hiermee speelt Perspektief in op de participatiemaatschappij en een leefbare wijk en buurt

Wil je ook vrijwilliger worden? Laat ons weten wat je zou kunnen betekenen voor ons, of wat je leuk zou vinden om te doen, klik hier.

Thuisbegeleiders (2 x 0,89 FTE) voor team Thuisbegeleiding

Voor het team Thuisbegeleiding zijn wij per direct op zoek naar:

Thuisbegeleiders m/v

(2 x 0.89 FTE)

Passie, lef en ondernemerschap staan hoog in ons vaandel. Wij denken in kansen en geloven in leren door doen en successen te vieren. Cliënten van Perspektief werken aan herstel en participatie, zelfredzaamheid en burgerschap. De koers is gericht op eigen kracht en eigen regie op weg naar zelfstandig wonen met passende ondersteuning. Heb jij een gelijkwaardige basishouding in de omgang met anderen en heb je een groot hart voor mensen die het minder getroffen hebben? Heb je een rustig en geduldig karakter en ga je confrontatie niet uit de weg? 

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waarom werken bij Perspektief?

Perspektief is een zorgorganisatie die staat voor herstel en participatie van kwetsbare mensen. Mensen bij wie het leven niet vanzelf gaat, helpen we in balans te komen en het leven weer vorm te geven zoals dat hem of haar past. Met andere woorden: we bieden perspectief. 

Cliënten worden toegeleid naar betaald of vrijwillig werk. Zij worden geholpen en ondersteund bij het opbouwen en in stand houden van een veilig netwerk van familie, vrienden en bekenden in de buurt. 

Nieuwe medewerkers worden opgeleid middels ons on-boarding programma Route 23. Het doel van hiervan is om de nieuwe medewerker inzicht te geven in het proces en de te doorlopen stappen in de eerste 23 maanden van het dienstverband. Tijdens deze 23 maanden volgt de medewerker samen met de leidinggevende en andere betrokken een aantal stappen die o.a. te maken hebben met inwerken, vakbekwaamheid, deskundigheidsbevordering en loopbaanontwikkeling.

Wat jij als nieuwe collega van Perspektief krijgt!

Als je bij Perspektief in dienst komt dan belonen we volgens de cao GGZ. Dat betekent een marktconform salaris, ruim vijf en halve week vakantie per jaar, en naast vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van ruim 8%. Onregelmatige diensten zijn een onderdeel van je functie, worden ruim van te voren ingeroosterd en daar ontvang je conform cao GGZ onregelmatigheidstoeslag over.

Wat we van je vragen:

 • Een afgeronde relevante HBO opleiding in de zorg, bij voorkeur Bachelor Social Work (MWD/SPH) of een vergelijkbare opleiding óf ben je al jaren als MBO+ werkzaam in de thuisbegeleiding (minimaal 5 jaar werkervaring)
 • Verbinding met de kernwaarden van Perspektief: passie, lef, ondernemerschap, verbinding, vertrouwen en vakmanschap;
 • Kennis van en ervaring met verslavings-, psychiatrische-, psychosociale- en financiële problematiek en beschik je over kennis van contextuele benadering en systeemtheorie;
 • Kennis van en affiniteit met de doelgroep en een frisse en ambitieuze visie op zorgverlening;
 • Zelfstandigheid in het werken bij onze cliënten maar tegelijkertijd ook een aanvulling voor het samenwerken met het team Thuisbegeleiding.

Functieomschrijving

In de functie van thuisbegeleider begeleid je klanten met (meervoudige) psychiatrische en psychosociale problemen. Thuisbegeleiding richt zich op het vergroten van de zelfredzaamheid van de klant en/of het gezinssysteem. De ‘eigen kracht’ van de klant staat centraal, waarbij de klant en/of het gezinssysteem in samenwerking met het sociale netwerk en andere disciplines volgens het principe van ‘maatwerk’ wordt begeleid. De inzet van de begeleiding is gericht op het verminderen of oplossen van sociale, psychische en/of pedagogische problematiek mede t.g.v. een psychiatrische ziektebeeld, een verstandelijke beperking, “life-events” zoals een echtscheiding/rouwproces, beginnende dementie (vaak betreft het een combinatie). De begeleiding wordt afhankelijk van de specifieke  klant en/of gezinssituatie ‘veranderingsgericht’ ingezet of met als doel te ‘stabiliseren’. De  thuisbegeleider zet in op het (her)krijgen van de regie als het gaat om het organiseren en uitvoeren van praktische zaken zoals het begeleiden bij administratieve werkzaamheden, het budgetteren, het structureren van de dagindeling en huishoudelijke taken. Het werken met het digitale klantdossier is een onderdeel van de werkzaamheden.

Informatie en solliciteren

Solliciteren kan direct! Mail je motivatiebrief en je CV naar vacatures@perspektief.nl met daarbij als onderwerp Thuisbegeleider. Solliciteren voor deze  functie kan tot 25 november 2019. We vinden het heel belangrijk dat je je sollicitatie voorziet van een motivatie. Stuur je alleen een CV, zonder motivatiebrief, dan loop je kans dat we je sollicitatie niet in behandeling nemen.

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met de afdeling P&O via 015-2841000.

Een integriteit controle via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Persoonlijk begeleider (0,89 FTE) voor team Voordijkshoorn (Kogelgieterij)

Voor onze locatie Kogelgieterij zijn we per direct op zoek naar:

Persoonlijk Begeleider

32 uur per week

Cliënten van Perspektief werken aan herstel en participatie, zelfredzaamheid en burgerschap. De koers is gericht op eigen kracht en eigen regie op weg naar zelfstandig wonen met passende ondersteuning. Heb jij een gelijkwaardige basishouding in de omgang met anderen en heb je een groot hart voor mensen die het minder getroffen hebben? Heb je een rustig en geduldig karakter en ga je confrontatie niet uit de weg?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waarom werken bij Perspektief?

Perspektief is een zorgorganisatie die staat voor herstel en participatie van kwetsbare mensen. Mensen bij wie het leven niet vanzelf gaat, helpen we in balans te komen en het leven weer vorm te geven zoals dat hem of haar past. Met andere woorden: we bieden perspectief.

Cliënten worden toe geleidt naar betaald of vrijwillig werk. Zij worden geholpen en ondersteund bij het opbouwen en in stand houden van een veilig netwerk van familie, vrienden en bekenden in de buurt.

Nieuwe medewerkers worden opgeleid middels ons on-boarding programma Route 23. Het doel van hiervan is om de nieuwe medewerker inzicht te geven in het proces en de te doorlopen stappen in de eerste 23 maanden van het dienstverband. Tijdens deze 23 maanden volgt de medewerker samen met de leidinggevende en andere betrokken een aantal stappen die o.a. te maken hebben met inwerken, vakbekwaamheid, deskundigheidsbevordering en loopbaanontwikkeling.

Wat jij als nieuwe collega van Perspektief krijgt

Als je bij Perspektief in dienst komt dan belonen we volgens de cao GGZ, schaal 45. Ruim vijf en halve week vakantie per jaar, en naast vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van ruim 8%.

Wat we van je vragen:

 • Een afgeronde relevante HBO opleiding in de zorg, bij voorkeur Bachelor Social Work (MWD/SPH) of een vergelijkbare opleiding;
 • Ervaring in een soortgelijke functie;
 • Kennis van en ervaring met verslavings-, psychiatrische-, psychosociale- en financiële problematiek en beschik je over kennis van contextuele benadering en systeemtheorie;
 • Een analytisch vermogen en ben je in staat om de hulpvraag te vertalen en te komen tot een interventie;
 • Kennis van en affiniteit met de doelgroep en een frisse en ambitieuze visie op zorgverlening;
 • Verbinding met de kernwaarden van Perspektief: passie, lef en ondernemerschap.

Functieomschrijving

Als Persoonlijk Begeleider bied je hulpverlening en ondersteuning aan bewoners en cliënten van de locatie. Je geeft uitvoering aan het begeleidingsplan in samenwerking met collega’s, ketenpartners, de cliënt zelf en zijn of haar netwerk. Op de locatie verblijven cliënten met een psychiatrische en/of justitiële achtergrond, soms gecombineerd met cognitieve beperkingen of verslavingsproblematiek. Je draagt zorg voor rapportage in het cliëntdossier.

Informatie en solliciteren

Solliciteren kan direct! Mail je motivatiebrief en je CV naar vacatures@perspektief.nl met daarbij als onderwerp Persoonlijk begeleider Kogelgieterij. Solliciteren voor deze functie kan tot uiterlijk 3 december 2019. We vinden het heel belangrijk dat je je sollicitatie voorziet van een motivatie. Stuur je alleen een CV, zonder motivatiebrief, dan loop je kans dat we je sollicitatie niet in behandeling nemen.

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Maryam Fadlaoui via telefoonnummer 06-23364502.

Een integriteit controle via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Persoonlijk begeleider 0,67 FTE (tijdelijk, ter vervanging tijdens zwangerschapsverlof) voor team Buitenhof

Persoonlijk Begeleider

(0,67 FTE)

Cliënten van Perspektief werken aan herstel en participatie, zelfredzaamheid en burgerschap. De koers is gericht op eigen kracht en eigen regie op weg naar zelfstandig wonen met passende ondersteuning. Heb jij een gelijkwaardige basishouding in de omgang met anderen en heb je een groot hart voor mensen die het minder getroffen hebben? Heb je een rustig en geduldig karakter en ga je confrontatie niet uit de weg?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waarom werken bij Perspektief?

Perspektief is een zorgorganisatie die staat voor herstel en participatie van kwetsbare mensen. Mensen bij wie het leven niet vanzelf gaat, helpen we in balans te komen en het leven weer vorm te geven zoals dat hem of haar past. Met andere woorden: we bieden perspectief.

Cliënten worden toe geleidt naar betaald of vrijwillig werk. Zij worden geholpen en ondersteund bij het opbouwen en in stand houden van een veilig netwerk van familie, vrienden en bekenden in de buurt.

Nieuwe medewerkers worden opgeleid middels ons on-boarding programma Route 23. Het doel van hiervan is om de nieuwe medewerker inzicht te geven in het proces en de te doorlopen stappen in de eerste 23 maanden van het dienstverband. Tijdens deze 23 maanden volgt de medewerker samen met de leidinggevende en andere betrokken een aantal stappen die o.a. te maken hebben met inwerken, vakbekwaamheid, deskundigheidsbevordering en loopbaanontwikkeling.

Wat jij als nieuwe collega van Perspektief krijgt!

Als je bij Perspektief in dienst komt dan belonen we volgens de cao GGZ, schaal 45. Ruim vijf en halve week vakantie per jaar, en naast vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van ruim 8%.

Wat we van je vragen:

 • Een afgeronde relevante HBO opleiding in de zorg, bij voorkeur Bachelor Social Work (MWD/SPH) of een vergelijkbare opleiding;
 • Ervaring in een soortgelijke functie;
 • Kennis van en ervaring met verslavings-, psychiatrische-, psychosociale- en financiële problematiek en beschik je over kennis van contextuele benadering en systeemtheorie;
 • Een analytisch vermogen en ben je in staat om de hulpvraag te vertalen en te komen tot een interventie;
 • Kennis van en affiniteit met de doelgroep en een frisse en ambitieuze visie op zorgverlening;
 • Verbinding met de kernwaarden van Perspektief: passie, lef en ondernemerschap.

Functieomschrijving

Als Persoonlijk Begeleider bied je hulpverlening en ondersteuning aan bewoners en cliënten van de locatie. Je geeft uitvoering aan het begeleidingsplan in samenwerking met collega’s, ketenpartners, de cliënt zelf en zijn of haar netwerk. Op de locatie verblijven cliënten met een psychiatrische en/of justitiële achtergrond, soms gecombineerd met cognitieve beperkingen of verslavingsproblematiek. Je draagt zorg voor rapportage in het cliëntdossier.

Informatie en solliciteren

Solliciteren kan direct! Mail je motivatiebrief en je CV naar vacatures@perspektief.nl met daarbij als onderwerp Tijdelijke Persoonlijk begeleider Handellaan. Solliciteren voor deze  functie kan tot 3 december 2019. We vinden het heel belangrijk dat je je sollicitatie voorziet van een motivatie. Stuur je alleen een CV, zonder motivatiebrief, dan loop je kans dat we je sollicitatie niet in behandeling nemen.

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met de afdeling P&O via 015-2841000.

Een integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Ondersteuner 0,78 FTE voor gebiedsteam Centrum / Scheveningen

Ondersteuner (huismeester) (m/v)
Totaal 0,78 FTE
aanpak huiselijk geweld

Ben jij een stevig mens met:
• een gelijkwaardige basishouding in de omgang met anderen? Waarbij je beseft dat geven en ontvangen voor de groei van ieder mens net zo belangrijk is?
• een rustig en geduldig karakter en ga je confrontatie niet uit de weg?
• een groot hart voor mensen die het minder getroffen hebben?
• een visie die gericht is op het werken aan herstel van mensen en meedoen in de maatschappij?

en heb je:
• Minimaal MBO (niveau 2-3) werk- en denkniveau;
• Verbinding met de kernwaarden van Perspektief: passie, lef en ondernemerschap;
• Een groot hart voor mensen die het minder getroffen hebben;
• Technische handigheid wat goed van pas komt bij diverse hand- en spandiensten;
• Een natuurlijke vaardigheid om te kunnen zorgen voor orde, rust en structuur.

Solliciteer dan direct!

Waarom werken bij Perspektief?
Perspektief is een zorgorganisatie die staat voor herstel en participatie van kwetsbare mensen. Mensen bij wie het leven niet vanzelf gaat, helpen we in balans te komen en het leven weer vorm te geven, zoals dat hem of haar past. Met andere woorden: we bieden perspectief.

Cliënten worden toegeleid naar betaald of vrijwillig werk. Zij worden geholpen en ondersteund bij het opbouwen en in stand houden van een veilig netwerk van familie, vrienden en bekenden in de buurt.

Wij zijn een lerende organisatie die volgens ons Opleidingstraject Route 23 de nieuwe medewerkers opleiden binnen Perspektief. Het doel hiervan is om de nieuwe medewerker inzicht te geven in het proces en de te doorlopen stappen in de eerste 23 maanden van het dienstverband. Tijdens deze 23 maanden volgt de medewerker samen met de leidinggevende en andere betrokkenen een aantal stappen die o.a. te maken hebben met inwerken, vakbekwaamheid, deskundigheidsbevordering en loopbaanontwikkeling.

De functie
Als huismeester zorg je voor een gastvrijheid in de voorziening en drink je een kop koffie met de bewoners. De mensen voelen zich bij jou op jou op hun gemak en bespreken met jou hoe hun dag er uit gaat zien.  Rondom de maaltijd zorg je er voor dat alles goed verloopt en gezellig is. Je betrekt relaties met de buurt en bent aanspreekpunt voor facilitaire zaken en je gaat kleine klusjes niet uit de weg.  Op elk moment van de dag ben je in staat om spreekwoordelijke “brandjes” te blussen en stevig op te treden wanneer dat nodig is.

Onderdeel van de ondersteuning is dat je bewoners helpt om hun dag structuur op te pakken en te behouden middels hun werk en afspraken buiten de deur. Het activeren en ontwikkelen van de bewoners is iets waar je energie van krijgt. Met het team bedenk je allerlei activiteiten die herstel en participatie stimuleren.

Voorwaarden
Salariëring geschiedt op basis van leeftijd en ervaring conform de cao Sociaal Werk. De functie is ingeschaald in schaal 3 (min. € 1.814,- en max. € 2.470,- bruto op basis van 36 uur per week). Daarnaast biedt de cao per 1 januari 2016 een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket middels het ‘Loopbaanbudget’ en het ‘Individueel Keuzebudget’. Uitgebreide informatie hierover vind je op: www.fcb.nl/welzijn/cao.

Sollicitatie en informatie
Solliciteren kan direct! Jouw cv met gemotiveerde sollicitatie ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk (sluitingsdatum is 9 december 2019) via vacatures@perspektief.nl met daarbij als onderwerp Huismeester Gebiedsteam Centrum-Scheveningen. Het heeft alleen zin om te solliciteren als je je volledig in het profiel herkent en het diploma MBO niveau 2-3 hebt behaald. Sollicitaties zonder motivatiebrief nemen wij niet in behandeling.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 13 december en maandag 16 december.

De vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de sollicitatieprocedure. Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Ivonne Fong-Pien-Joe, teammanager via 015 – 284 1000.

Een integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

Voor ons centrale Expertiseteam zijn wij per direct op zoek naar:

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

1 FTE

Cliënten van Perspektief werken aan herstel en participatie, zelfredzaamheid en burgerschap. De koers is gericht op eigen kracht en eigen regie op weg naar zelfstandig wonen met passende ondersteuning.

Bij Perspektief zijn wij continu bezig de kwaliteit van onze dienstverlening – en daarmee de kwaliteit van leven van onze cliënten – te verbeteren. Om onze begeleiding beter af te kunnen stemmen op de veranderende behoefte van onze doelgroep, willen wij onze teams aanvullen met specialistische zorgkennis.

Kun jij bijdragen aan de expertise en kwaliteit van zorg van Perspektief? Ben je in staat te interveniëren binnen onze woon- en zorgteams? En kun jij medewerkers coachen en begeleiden? Weet je tegelijkertijd te verbinden met de doelgroep?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waarom werken bij Perspektief?

Perspektief is een zorgorganisatie die staat voor herstel en participatie van kwetsbare mensen. Mensen bij wie het leven niet vanzelf gaat, helpen we in balans te komen en het leven weer vorm te geven zoals dat hem of haar past. Met andere woorden: we bieden perspectief.

Cliënten worden toe geleidt naar betaald of vrijwillig werk. Zij worden geholpen en ondersteund bij het opbouwen en in stand houden van een veilig netwerk van familie, vrienden en bekenden in de buurt.

Als onderdeel van een centraal Expertiseteam van Perspektief ben je deel van een multidisciplinair team dat de opdracht heeft om een aantal belangrijke begeleidingslijnen te versterken en kwaliteit en professionaliteit te borgen.

Met andere collega’s van het Expertiseteam werk je aan kwaliteit van zorg, deskundigheid en goede dossiervoering.

Perspektief is een organisatie in ontwikkeling naar een passende, duurzame manier van werken en organiseren. Afgelopen jaren hebben wij de Presentie benadering ingevoerd en hebben wij stappen gemaakt naar een twee-laags organisatiemodel en resultaatverantwoordelijke teams. Daarbij kijken wij welke competenties, taken en rollen er nodig zijn. Zo’n proces vraagt om flexibiliteit, creativiteit, ondernemerschap en inzet van alle medewerkers! Voor jou betekent dit dat je met ons meedenkt over hoe jouw rol en expertise passend binnen de organisatie kunnen worden ingezet.

Wat jij als nieuwe collega van Perspektief krijgt!

Als je bij Perspektief in dienst komt dan belonen we volgens de cao GGZ. De functie wordt ingeschaald in FWG 50/55 conform FWG waarbij de opleidingsachtergrond en ervaring wordt afgezet tegen de inschaling in het functieboek van FWG.

Dat betekent een marktconform salaris, ruim vijf en halve week vakantie per jaar, en naast vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van ruim 8%. Onregelmatige werktijden kunnen onderdeel zijn van je functie en daar ontvang je conform cao GGZ onregelmatigheidstoeslag over.

Wat we van je vragen:

 • Kennis van Sociaal Psychiatrische Verpleegkunde op post-HBO is vereist, aangevuld met kennis van alle doelgroepen in de wijk, de sociale kaart en relevante wet- en regelgeving;
 • Verbinding met de kernwaarden van Perspektief: passie, lef, ondernemerschap, verbinding, vertrouwen en vakmanschap;
 • Grote mate van zelfstandigheid;
 • Zich kunnen handhaven in situaties van crisissen en situaties kunnen begeleiden zowel richting cliënten als richting medewerkers;
 • Ervaring in het werken vanuit een justitieel kader is een pré;
 • Kennis van en ervaring met verslavings-, psychiatrische-, psychosociale-, somatische- en financiële problematiek.

Beschrijving van de taakstelling

Als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige vervul je een brugfunctie tussen begeleiding en behandeling samen met de Persoonlijk begeleiders van de teams.

 • Je beoordeelt samen met collega’s inhoudelijk de kwaliteit van zorg en in voorkomende gevallen is dit een beoordeling van het behandel en/of verpleegkundig component van clientdossier.
 • Je evalueert op inhoud de inzet van begeleiding en zoekt met de teams de samenwerking op met de ketenpartners zoals GGZ, Verslavingszorg en/of huisarts en versterkt die waar nodig of je springt zelf in.
 • Je bevordert de kwaliteit van zorg en geeft input op inhoud naar de Persoonlijk Begeleiders en Woonbegeleiders door middel van advies, voorlichting en instructie. Je stemt zorg af en coördineert en fungeert als aanspreekpunt.
 • Je verzorgt op afroep begeleiding voor cliënten die intensieve begeleiding/zorg nodig hebben en biedt waar nodig voorlichting en/of psycho-educatie voor cliënten en/of cliëntsystemen.

Verder stel je werkinstructies, procedures en protocollen op ter bevordering van de kwaliteit van zorg.

Informatie en solliciteren

Solliciteren kan direct! Mail je motivatiebrief en je CV naar vacatures@perspektief.nl met daarbij als onderwerp Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige Expertise Team. Solliciteren voor deze  functie kan tot 15 december 2019. We vinden het heel belangrijk dat je je sollicitatie voorziet van een motivatie. Stuur je alleen een CV, zonder motivatiebrief, dan loop je kans dat we je sollicitatie niet in behandeling nemen.

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Christiaan Brouwer de afdeling P&O via 06-20126289.

Een integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Woonbegeleider (MBO, 32- uur p/w) voor de locatie Elias Stein

Perspektief is per direct op zoek naar:

Woonbegeleider (32 uur p/w)

Met aantoonbare kennis van/ervaring met de

doelgroep forensische zorg

Passie, lef en ondernemerschap staan hoog in ons vaandel. Wij denken in kansen en geloven in leren door doen en successen te vieren. Cliënten van Perspektief werken aan herstel en participatie, zelfredzaamheid en burgerschap. De koers is gericht op eigen kracht en eigen regie op weg naar zelfstandig wonen met passende ondersteuning. Heb jij een gelijkwaardige basishouding in de omgang met anderen en heb je een groot hart voor mensen die het minder getroffen hebben? Heb je een rustig en geduldig karakter en ga je confrontatie niet uit de weg?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Elias Stein

In 2018 is Perspektief gestart met een geheel nieuwe woonvoorziening in Den Haag waarin we cliënten met een forensische zorgindicatie begeleiden. We hebben hier 18 zelfstandige woonunits en kunnen hiermee zorg aan 18 cliënten leveren. De locatie is vlakbij het terrein van Parnassia waardoor behandeling en dagbesteding op loopafstand beschikbaar is. De cliënten hebben een justitiële achtergrond, soms gecombineerd met psychiatrie, cognitieve beperkingen of verslavingsproblematiek.

Wat ga je doen?

Als Woonbegeleider bied je zorg en ondersteuning aan bewoners en cliënten van de locatie. Je geeft uitvoering aan het begeleidingsplan in samenwerking met collega’s, ketenpartners, de cliënt zelf en zijn of haar netwerk. Je draagt zorg voor rapportage in het cliëntdossier.

Waarom werken bij Perspektief?

Perspektief is een zorgorganisatie die staat voor herstel en participatie van kwetsbare mensen. Mensen bij wie het leven niet vanzelf gaat, helpen we in balans te komen en het leven weer vorm te geven zoals dat hem of haar past. Met andere woorden: we bieden perspectief.

Cliënten worden toegeleid naar betaald of vrijwillig werk. Zij worden geholpen en ondersteund bij het opbouwen en in stand houden van een veilig netwerk van familie, vrienden en bekenden in de buurt.

Nieuwe medewerkers worden opgeleid middels ons on-boarding programma Route 23. Het doel van hiervan is om de nieuwe medewerker inzicht te geven in het proces en de te doorlopen stappen in de eerste 23 maanden van het dienstverband. Tijdens deze 23 maanden volgt de medewerker samen met de leidinggevende en andere betrokken een aantal stappen die o.a. te maken hebben met inwerken, vakbekwaamheid, deskundigheidsbevordering en loopbaanontwikkeling.

Wat jij als nieuwe collega van Perspektief krijgt

Als je bij Perspektief in dienst komt dan belonen we volgens de cao GGZ. Woonbegeleiders worden ingeschaald in FWG 35 of 40, wat afhankelijk is van je specifieke ervaring. Verder krijg je ruim vijf en halve week vakantie per jaar, en naast vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van ruim 8%. Onregelmatige diensten zijn een onderdeel van je functie, worden ruim van tevoren ingeroosterd en daar ontvang je conform cao GGZ-onregelmatigheidstoeslag over.

Wat we van jou vragen

 • Minimaal een afgeronde relevante mbo-niveau 4 – opleiding
 • Aantoonbare kennis en ervaring opgedaan met de doelgroep jongeren in de forensische zorg
 • Verbinding met de kernwaarden van Perspektief: passie, lef en ondernemerschap
 • Aantoonbaar uitstekende vaardigheden ten behoeve van het verbinden en contact maken, motiveren, stimuleren, instrueren en waar nodig begrenzen van cliënten
 • Ervaring in groepswerk en/of ambulant werk waarbij je aantoonbaar hebt bij gedragen aan herstel en meedoen in de maatschappij
 • Een natuurlijke vaardigheid om te werken aan een setting met orde, rust en gastvrijheid
 • Het vermogen om samen te werken met diverse collega’s, ketenpartners en het sociale netwerk van de doelgroep

Informatie en solliciteren

Solliciteren kan direct! Mail je motivatiebrief en je CV naar vacatures@perspektief.nl met daarbij als onderwerp Woonbegeleider Elias. Solliciteren voor deze functie kan tot en met 11 november.  Vinden we de juiste kandidaten eerder, dan stoppen we eerder met werven. Hebben we er nog niet genoeg, dan laten we de vacature langer open staan. We vinden het heel belangrijk dat je je sollicitatie voorziet van een motivatie. Stuur je alleen een CV, zonder motivatiebrief, dan loop je kans dat we je sollicitatie niet in behandeling nemen.

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met de teammanager, Lianne Wittekoek via telefoonnummer 015-2841000.

Een integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn is onderdeel van de sollicitatieprocedure.