Werken bij Perspektief

Wie zijn wij?

Perspektief is een zorgorganisatie die staat voor herstel en participatie van kwetsbare mensen. Mensen bij wie het leven niet vanzelf gaat, helpen we in balans te komen en het leven weer vorm te geven zoals dat hem of haar past. Met andere woorden: we bieden perspektief.

Cliënten worden toegeleid naar betaald of vrijwillig werk. Zij worden geholpen en ondersteund bij het opbouwen en in stand houden van een veilig netwerk van familie, vrienden en bekenden in de buurt.

We bouwen met onze zorgteams, ketenpartners en vrijwilligers in de wijk of buurt aan communities rondom kwetsbare mensen.

Waarom werken bij Perspektief?

Bij Perspektief denken we niet alleen in functies en competenties, maar ook in taken en rollen. Medewerkers krijgen ruimte voor de invulling van hun werk naar eigen professioneel inzicht. Samen met de cliënt en zijn netwerk zoek je naar de beste oplossingen om de zelfstandigheid en de kwaliteit van leven te bevorderen. Het sturen op maatschappelijk resultaat vraagt presente zorg en nieuw vakmanschap en leiderschap waarbij presentie is verenigd met resultaatverantwoordelijkheid.

Wij zijn een lerende organisatie die volgens ons Programma 23 de nieuwe medewerkers opleiden binnen Perspektief. Tijdens deze 23 maanden volgt de medewerker samen met de leidinggevende en andere betrokkenen een aantal stappen die o.a. te maken hebben met inwerken, vakbekwaamheid, deskundigheidsbevordering en loopbaanontwikkeling.

Wat krijg je bij Perspektief?

Als je bij Perspektief in dienst komt dan belonen we volgens de cao GGZ. Dat betekent een marktconform salaris, ruim vijf en halve week vakantie per jaar, en naast vakantietoeslag een eindejaarsuitkering van ruim 8%. Onregelmatige diensten kunnen onderdeel zijn van je functie (voor medewerkers woonzorg en huismeesters), worden ruim van te voren ingeroosterd en daar ontvang je conform cao GGZ onregelmatigheidstoeslag over.

Het werken met mobiele (smart) devices behoort tot de mogelijkheden binnen Perspektief, maar is afhankelijk van je functie.

Hoe solliciteren?

Wil je solliciteren? Wij zijn altijd op zoek naar Perspektief DNA!

Mail je motivatiebrief en je CV naar vacatures@perspektief.nl

We vinden het heel belangrijk dat je je sollicitatie voorziet van een motivatie. Stuur je alleen een CV, zonder motivatiebrief, dan loop je kans dat we je sollicitatie niet in behandeling nemen.

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met de afdeling P&O op telefoonnummer 015-2841000.

Ben je op zoek naar een leuke stageplek?

Stagiaires (MBO en HBO)

Sector : Maatschappelijke Opvang, Aanpak Huiselijk Geweld, GGZ
Standplaats : Den Haag, Delft, Rotterdam, Westland, Landsingerland
Uren per week : 24 – 32 uur
Welke opleidingen : MMZ niveau 3 of 4, Bachelor Social Work

Wat is jouw rol als stagiair(e)?
Als stagiair(e) werk je mee binnen 1 van onze teams en draag je bij aan het leefklimaat en de begeleiding van kwetsbare groepen. Je wordt altijd begeleid door een gediplomeerd professional en wij zijn natuurlijk een Erkend Leerbedrijf!

Wij zijn een dynamische organisatie met volop leer- en groeimogelijkheden. Als jij enthousiast bent over ons en wij zijn enthousiast over jou, dan maak je kans om na je stage een baan bij ons te krijgen. Je stroomt dan direct door naar ons Route 23 deskundigheidsprogramma.

Wat we van je vragen:
• Dat je een MBO of HBO opleiding volgt die relevant is voor ons werk in de zorg;
• Verbinding met de kernwaarden van Perspektief: passie, lef en ondernemerschap
• Van nature een persoon die in staat is tot verbinden en contact maken, motiveren en stimuleren.

Wat wij je bieden
Je krijgt professionele begeleiding en natuurlijk een stagevergoeding. Je werkt in een leuk team met volop leermogelijkheden.

Vrijwilligers

De vrijwilliger ondersteunt de cliënt op het gebied van welzijn en welbevinden.

Het ondersteunen van onze cliënten is niet vrijblijvend, maar vraagt competente inzet. Perspektief zoekt dan ook vrijwilligers die klantgericht, resultaatgericht, samenwerkingsgericht en ontwikkelingsgericht zijn.

Wij zoeken vrijwilligers die:

ondersteuning bieden op de locatie door middel van hun vakkennis

of

die zich inzetten als maatje van een cliënt

Uitgaande van de missie, visie en strategie wil Perspektief bij voorkeur vrijwilligers vanuit de wijk, waar cliënten worden ondersteund bij allerlei activiteiten binnen- en buitenshuis. Hiermee speelt Perspektief in op de participatiemaatschappij en een leefbare wijk en buurt

Wil je ook vrijwilliger worden? Laat ons weten wat je zou kunnen betekenen voor ons, of wat je leuk zou vinden om te doen, klik hier.

Woonbegeleider (0,89 FTE) voor de locatie Elias Stein

Perspektief is per direct op zoek naar:

Woonbegeleider (32 uur p/w)
Met aantoonbare kennis van/ervaring met de
doelgroep forensische zorg

Passie, lef en ondernemerschap staan hoog in ons vaandel. Wij denken in kansen en geloven in leren door doen en successen te vieren. Cliënten van Perspektief werken aan herstel en participatie, zelfredzaamheid en burgerschap. De koers is gericht op eigen kracht en eigen regie op weg naar zelfstandig wonen met passende ondersteuning. Heb jij een gelijkwaardige basishouding in de omgang met anderen en heb je een groot hart voor mensen die het minder getroffen hebben? Heb je een rustig en geduldig karakter en ga je confrontatie niet uit de weg?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Elias Stein
In 2018 is Perspektief gestart met een geheel nieuwe woonvoorziening in Den Haag waarin we cliënten met een forensische zorgindicatie begeleiden. We hebben hier 18 zelfstandige woonunits en kunnen hiermee zorg aan 18 cliënten leveren. De locatie is vlakbij het terrein van Parnassia waardoor behandeling en dagbesteding op loopafstand beschikbaar is. De cliënten hebben een justitiële achtergrond, soms gecombineerd met psychiatrie, cognitieve beperkingen of verslavingsproblematiek.

Wat ga je doen?
Als Woonbegeleider bied je zorg en ondersteuning aan bewoners en cliënten van de locatie. Je geeft uitvoering aan het begeleidingsplan in samenwerking met collega’s, ketenpartners, de cliënt zelf en zijn of haar netwerk. Je draagt zorg voor rapportage in het cliëntdossier.

Waarom werken bij Perspektief?
Perspektief is een zorgorganisatie die staat voor herstel en participatie van kwetsbare mensen. Mensen bij wie het leven niet vanzelf gaat, helpen we in balans te komen en het leven weer vorm te geven zoals dat hem of haar past. Met andere woorden: we bieden perspectief.

Cliënten worden toegeleid naar betaald of vrijwillig werk. Zij worden geholpen en ondersteund bij het opbouwen en in stand houden van een veilig netwerk van familie, vrienden en bekenden in de buurt.

Nieuwe medewerkers worden opgeleid middels ons on-boarding programma Route 23. Het doel van hiervan is om de nieuwe medewerker inzicht te geven in het proces en de te doorlopen stappen in de eerste 23 maanden van het dienstverband. Tijdens deze 23 maanden volgt de medewerker samen met de leidinggevende en andere betrokken een aantal stappen die o.a. te maken hebben met inwerken, vakbekwaamheid, deskundigheidsbevordering en loopbaanontwikkeling.

Wat jij als nieuwe collega van Perspektief krijgt
Als je bij Perspektief in dienst komt dan belonen we volgens de cao GGZ. Woonbegeleiders worden ingeschaald in FWG 35 of 40, wat afhankelijk is van je specifieke ervaring. Verder krijg je ruim vijf en halve week vakantie per jaar, en naast vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van ruim 8%. Onregelmatige diensten zijn een onderdeel van je functie, worden ruim van tevoren ingeroosterd en daar ontvang je conform cao GGZ-onregelmatigheidstoeslag over.

Wat we van jou vragen

 • Minimaal een afgeronde relevante mbo-niveau 4 – opleiding
 • Aantoonbare kennis en ervaring opgedaan met de doelgroep jongeren in de forensische zorg
 • Verbinding met de kernwaarden van Perspektief: passie, lef en ondernemerschap
 • Aantoonbaar uitstekende vaardigheden ten behoeve van het verbinden en contact maken, motiveren, stimuleren, instrueren en waar nodig begrenzen van cliënten
 • Ervaring in groepswerk en/of ambulant werk waarbij je aantoonbaar hebt bij gedragen aan herstel en meedoen in de maatschappij
 • Een natuurlijke vaardigheid om te werken aan een setting met orde, rust en gastvrijheid
 • Het vermogen om samen te werken met diverse collega’s, ketenpartners en het sociale netwerk van de doelgroep

Informatie en solliciteren
Solliciteren kan direct! Mail je motivatiebrief en je CV naar vacatures@perspektief.nl met daarbij als onderwerp Woonbegeleider Elias. Solliciteren voor deze functie kan tot en met 11 november. Vinden we de juiste kandidaten eerder, dan stoppen we eerder met werven. Hebben we er nog niet genoeg, dan laten we de vacature langer open staan. We vinden het heel belangrijk dat je je sollicitatie voorziet van een motivatie. Stuur je alleen een CV, zonder motivatiebrief, dan loop je kans dat we je sollicitatie niet in behandeling nemen.

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met de teammanager, Lianne Wittekoek via telefoonnummer 015-2841000.

Een integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Woonbegeleider (0,89 FTE) voor de locatie Meerkoetlaan

Voor onze locatie Meerkoetlaan in Delft zijn wij per direct op zoek naar:

Woonbegeleider (MBO niveau 4)

(totaal 0,89 FTE)

Cliënten van Perspektief werken aan herstel en participatie, zelfredzaamheid en burgerschap. De koers is gericht op eigen kracht en eigen regie op weg naar zelfstandig wonen met passende ondersteuning. Heb jij een gelijkwaardige basishouding in de omgang met anderen en heb je een groot hart voor mensen die het minder getroffen hebben? Heb je een rustig en geduldig karakter en ga je confrontatie niet uit de weg?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waarom werken bij Perspektief?

Perspektief is een zorgorganisatie die staat voor herstel en participatie van kwetsbare mensen. Mensen bij wie het leven niet vanzelf gaat, helpen we in balans te komen en het leven weer vorm te geven zoals dat hem of haar past. Met andere woorden: we bieden perspectief.

Cliënten worden toegeleid naar betaald of vrijwillig werk. Zij worden geholpen en ondersteund bij het opbouwen en in stand houden van een veilig netwerk van familie, vrienden en bekenden in de buurt.

Nieuwe medewerkers worden opgeleid middels ons on-boarding programma Route 23. Het doel van hiervan is om de nieuwe medewerker inzicht te geven in het proces en de te doorlopen stappen in de eerste 23 maanden van het dienstverband. Tijdens deze 23 maanden volgt de medewerker samen met de leidinggevende en andere betrokken een aantal stappen die o.a. te maken hebben met inwerken, vakbekwaamheid, deskundigheidsbevordering en loopbaanontwikkeling.

Wat jij als nieuwe collega van Perspektief krijgt

Als je bij Perspektief in dienst komt dan belonen we volgens de cao GGZ, schaal 35. Ruim vijf en halve week vakantie per jaar, en naast vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,33%. Onregelmatige diensten zijn een onderdeel van je functie, worden ruim van te voren ingeroosterd en daar ontvang je conform cao GGZ onregelmatigheidstoeslag over.

 Wat we van jou vragen

 • Minimaal een afgeronde MBO-4 opleiding in de zorg zoals Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen/ Medewerker Maatschappelijke Zorg of een vergelijkbare opleiding
 • Verbinding met de kernwaarden van Perspektief: passie, lef, ondernemerschap, verbinding, vertrouwen en vakmanschap
 • Aantoonbaar uitstekende vaardigheden ten aanzien van contact maken, motiveren, stimuleren, instrueren en waar nodig begrenzen van cliënten
 • Ervaring in ambulant werk en/of groepswerk waarbij je aantoonbaar hebt bij gedragen aan herstel en meedoen in de maatschappij
 • Het vermogen om samen te werken met diverse collega’s, ketenpartners en het sociale netwerk van de doelgroep.

Wat doe je zoal als Woonbegeleider?

Op de locatie verblijven cliënten met een psychiatrische achtergrond, soms gecombineerd met cognitieve beperkingen of verslavingsproblematiek. Als Woonbegeleider bied je zorg en ondersteuning aan bewoners en cliënten van de locatie. Je geeft uitvoering aan het begeleidingsplan in samenwerking met collega’s, ketenpartners, de cliënt zelf en zijn of haar netwerk. Je draagt zorg voor rapportage in het cliëntdossier.

Informatie en solliciteren

Solliciteren kan direct! Mail je motivatiebrief en je CV naar vacatures@perspektief.nl met daarbij als onderwerp Woonbegeleider Meerkoetlaan. Solliciteren voor deze functie kan tot en met zondag 10 november 2019. We vinden het heel belangrijk dat je je sollicitatie voorziet van een motivatie. Stuur je alleen een CV, zonder motivatiebrief, dan loop je kans dat we je sollicitatie niet in behandeling nemen.

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met de afdeling P&O via

015-2841000.

Een integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Persoonlijk begeleider (0,67 FTE) voor de locatie Meerkoetlaan

Voor onze locatie Meerkoetlaan zijn wij per direct op zoek naar:

Persoonlijk Begeleider

(0,67 FTE)

Cliënten van Perspektief werken aan herstel en participatie, zelfredzaamheid en burgerschap. De koers is gericht op eigen kracht en eigen regie op weg naar zelfstandig wonen met passende ondersteuning. Heb jij een gelijkwaardige basishouding in de omgang met anderen en heb je een groot hart voor mensen die het minder getroffen hebben? Heb je een rustig en geduldig karakter en ga je confrontatie niet uit de weg?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waarom werken bij Perspektief?

Perspektief is een zorgorganisatie die staat voor herstel en participatie van kwetsbare mensen. Mensen bij wie het leven niet vanzelf gaat, helpen we in balans te komen en het leven weer vorm te geven zoals dat hem of haar past. Met andere woorden: we bieden perspectief.

Cliënten worden toe geleidt naar betaald of vrijwillig werk. Zij worden geholpen en ondersteund bij het opbouwen en in stand houden van een veilig netwerk van familie, vrienden en bekenden in de buurt.

Nieuwe medewerkers worden opgeleid middels ons on-boarding programma Route 23. Het doel van hiervan is om de nieuwe medewerker inzicht te geven in het proces en de te doorlopen stappen in de eerste 23 maanden van het dienstverband. Tijdens deze 23 maanden volgt de medewerker samen met de leidinggevende en andere betrokken een aantal stappen die o.a. te maken hebben met inwerken, vakbekwaamheid, deskundigheidsbevordering en loopbaanontwikkeling.

Wat jij als nieuwe collega van Perspektief krijgt!

Als je bij Perspektief in dienst komt dan belonen we volgens de cao GGZ, schaal 45. Ruim vijf en halve week vakantie per jaar, en naast vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van ruim 8%. Onregelmatige diensten zijn een onderdeel van je functie, worden ruim van te voren ingeroosterd en daar ontvang je conform cao GGZ onregelmatigheidstoeslag over.

Wat we van je vragen:

 • Een afgeronde relevante HBO opleiding in de zorg, bij voorkeur Bachelor Social Work (MWD/SPH) of een vergelijkbare opleiding;
 • Verbinding met de kernwaarden van Perspektief: passie, lef, ondernemerschap, verbinding, vertrouwen en vakmanschap;
 • Ervaring in het werken vanuit een justitieel kader is een pré;
 • Kennis van en ervaring met verslavings-, psychiatrische-, psychosociale- en financiële problematiek en beschik je over kennis van contextuele benadering en systeemtheorie;
 • Kennis van en affiniteit met de doelgroep en een frisse en ambitieuze visie op zorgverlening.

Functieomschrijving

Als Persoonlijk Begeleider bied je hulpverlening en ondersteuning aan bewoners en cliënten van de locatie. Je geeft uitvoering aan het begeleidingsplan in samenwerking met collega’s, ketenpartners, de cliënt zelf en zijn of haar netwerk. Op de locatie verblijven cliënten met een psychiatrische en/of justitiële achtergrond, soms gecombineerd met cognitieve beperkingen of verslavingsproblematiek. Je draagt zorg voor rapportage in het cliëntdossier.

Informatie en solliciteren

Solliciteren kan direct! Mail je motivatiebrief en je CV naar vacatures@perspektief.nl met daarbij als onderwerp Persoonlijk begeleider Meerkoetlaan. Solliciteren voor deze  functie kan tot en met zondag 10 november 2019. We vinden het heel belangrijk dat je je sollicitatie voorziet van een motivatie. Stuur je alleen een CV, zonder motivatiebrief, dan loop je kans dat we je sollicitatie niet in behandeling nemen.

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met de afdeling P&O via

015-2841000.

Een integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Oproepkracht Woonbegeleider voor Aanpak huiselijk geweld

Wij zoeken per direct:

Woonbegeleider (m/v)

oproepkracht (voor meerdere teams binnen Den Haag/ Zoetermeer/ Westland)

Aanpak huiselijk geweld

Ben jij een stevig mens met:

 • een gelijkwaardige basishouding in de omgang met anderen? Waarbij je beseft dat geven en ontvangen voor de groei van ieder mens net zo belangrijk is?
 • een rustig en geduldig karakter en ga je confrontatie niet uit de weg?
 • een groot hart voor mensen die het minder getroffen hebben?
 • een visie die gericht is op het werken aan herstel van mensen en meedoen in de maatschappij?

En heb je daarbij:

 • Een afgeronde relevante MBO niveau 4 – opleiding.
 • Minimaal 1 jaar relevante werkervaring.
 • Kennis van hygiëne, kennis van en interesse in culturele aspecten, visie op dag- en leefstructuren bij volwassenen en ten aanzien van opvoeding van kinderen.
 • Directief kunnen werken, grenzen stellen en regels handhaven.
 • Stressbestendigheid, improvisatievermogen en een flexibele instelling is vereist.
 • Sociale vaardigheden voor het onderhouden van intensieve contacten met de cliënt en de leefomgeving van de cliënt voor het motiveren, stimuleren, instrueren en waar nodig begrenzen van cliënten en voor contact onderhouden met externe instanties.
 • Verbinding met de kernwaarden van Perspektief: passie, lef en ondernemerschap?
 • Ervaring in het werken met de methodieken Signs of Safety en/of Veerkracht is een pré.

Solliciteer dan direct!

De functie

In deze functie bied je hulpverlening en ondersteuning aan cliënten en hun systemen op een opvangvoorziening van Perspektief. Op de locatie wonen ook kinderen. Het doel is dat aan het eind van de begeleiding cliënten in staat zijn om persoonlijke veiligheid te vergroten door kennis van de cirkel van geweld en dat terugval in oude patronen wordt voorkomen met ondersteuning van eigen netwerk. In de hulpverlening wordt er gewerkt aan het (terug)krijgen van regie over het eigen leven, de relaties en de opvoeding van kinderen.

Het gaat om een zelfstandige positie, waarbij de medewerker het gezicht is van de organisatie voor de ketenpartners. Je bent bekend met aanpak huiselijk geweld, systeemgericht werken, sekse specifieke hulpverlening, intercultureel werken, registratie en rapportage.

De werkzaamheden

 • Ondersteunen van de cliënt bij het behalen van zijn/haar doelen.
 • Organiseren en uitvoeren van (re)creatieve activiteiten, thema-activiteiten en huisvergaderingen en het stimuleren van de cliënt tot deelname.
 • Bevorderen van een prettig leefklimaat, zorgen voor de veiligheid en hygiëne in de opvang.
 • Signaleren van mogelijke knelpunten over de directe begeleiding, ondersteuning en activering.
 • Optreden bij calamiteiten en crisissituaties.
 • Verwerken van cliëntrapportages.

Informatie en solliciteren

Perspektief werkt met de cao Sociaal Werk. Salariëring geschiedt op basis van leeftijd en ervaring conform de cao. De functie is ingeschaald in schaal 6 (min. € 2.149,- en max. € 3.076,- bruto op basis van 36 uur per week). Daarnaast biedt de cao een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket middels het ‘Loopbaanbudget’ en het ‘Individueel Keuzebudget’. Uitgebreide informatie hierover vind je op: www.fcb.nl/welzijn/cao.

Solliciteren kan direct! Mail je motivatiebrief en je CV naar vacatures@perspektief.nl met daarbij als onderwerp WB oproepkracht 102019. Solliciteren voor deze  functie kan tot en met 8 november 2019.

We vinden het heel belangrijk dat je je sollicitatie voorziet van een motivatie. Stuur je alleen een CV, zonder motivatiebrief, dan loop je kans dat we je sollicitatie niet in behandeling nemen.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ivonne Fong Pien Joe, Teammanager, via telefoonnummer: 015 – 284 10 00.

Een integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Woonbegeleider voor de locatie Nigeriastraat in Delft

Voor onze locatie Nigeriastraat in Delft zijn wij per direct op zoek naar:

Woonbegeleiders (MBO niveau 4)

(totaal 1,78 FTE)

Cliënten van Perspektief werken aan herstel en participatie, zelfredzaamheid en burgerschap. De koers is gericht op eigen kracht en eigen regie op weg naar zelfstandig wonen met passende ondersteuning. Heb jij een gelijkwaardige basishouding in de omgang met anderen en heb je een groot hart voor mensen die het minder getroffen hebben? Heb je een rustig en geduldig karakter en ga je confrontatie niet uit de weg?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waarom werken bij Perspektief?

Perspektief is een zorgorganisatie die staat voor herstel en participatie van kwetsbare mensen. Mensen bij wie het leven niet vanzelf gaat, helpen we in balans te komen en het leven weer vorm te geven zoals dat hem of haar past. Met andere woorden: we bieden perspectief.

Cliënten worden toegeleid naar betaald of vrijwillig werk. Zij worden geholpen en ondersteund bij het opbouwen en in stand houden van een veilig netwerk van familie, vrienden en bekenden in de buurt.

Nieuwe medewerkers worden opgeleid middels ons on-boarding programma Route 23. Het doel van hiervan is om de nieuwe medewerker inzicht te geven in het proces en de te doorlopen stappen in de eerste 23 maanden van het dienstverband. Tijdens deze 23 maanden volgt de medewerker samen met de leidinggevende en andere betrokken een aantal stappen die o.a. te maken hebben met inwerken, vakbekwaamheid, deskundigheidsbevordering en loopbaanontwikkeling.

Wat jij als nieuwe collega van Perspektief krijgt

Als je bij Perspektief in dienst komt dan belonen we volgens de cao GGZ, schaal 35. Ruim vijf en halve week vakantie per jaar, en naast vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,33%. Onregelmatige diensten zijn een onderdeel van je functie, worden ruim van te voren ingeroosterd en daar ontvang je conform cao GGZ onregelmatigheidstoeslag over.

Wat we van jou vragen

 • Minimaal een afgeronde MBO-4 opleiding in de zorg zoals Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen/ Medewerker Maatschappelijke Zorg of een vergelijkbare opleiding
 • Verbinding met de kernwaarden van Perspektief: passie, lef, ondernemerschap, verbinding, vertrouwen en vakmanschap
 • Aantoonbaar uitstekende vaardigheden ten aanzien van contact maken, motiveren, stimuleren, instrueren en waar nodig begrenzen van cliënten
 • Ervaring in ambulant werk en/of groepswerk waarbij je aantoonbaar hebt bij gedragen aan herstel en meedoen in de maatschappij
 • Het vermogen om samen te werken met diverse collega’s, ketenpartners en het sociale netwerk van de doelgroep.

Wat doe je zoal als Woonbegeleider?

Op de locatie verblijven cliënten met een psychiatrische achtergrond, soms gecombineerd met cognitieve beperkingen of verslavingsproblematiek. Als Woonbegeleider bied je zorg en ondersteuning aan bewoners en cliënten van de locatie. Je geeft uitvoering aan het begeleidingsplan in samenwerking met collega’s, ketenpartners, de cliënt zelf en zijn of haar netwerk. Je draagt zorg voor rapportage in het cliëntdossier.

Informatie en solliciteren

Solliciteren kan direct! Mail je motivatiebrief en je CV naar vacatures@perspektief.nl met daarbij als onderwerp Woonbegeleiders Nigeriastraat. Solliciteren voor deze functie kan tot en met zondag

10 november 2019. We vinden het heel belangrijk dat je je sollicitatie voorziet van een motivatie. Stuur je alleen een CV, zonder motivatiebrief, dan loop je kans dat we je sollicitatie niet in behandeling nemen.

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met de afdeling P&O via 015-2841000.

Een integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Persoonlijk begeleider (HBO, 28-36 uur) voor team Binnenstad (Maatschappelijke opvang)

Perspektief is per direct op zoek naar:

Persoonlijk begeleider (HBO, 28-36uur) voor
Team Binnenstad van de Maatschappelijke Opvang in Delft

Passie, lef en ondernemerschap staan hoog in ons vaandel. Wij denken in kansen en geloven in leren door doen en successen te vieren. Cliënten van Perspektief werken aan herstel en participatie, zelfredzaamheid en burgerschap. De koers is gericht op eigen kracht en eigen regie op weg naar zelfstandig wonen met passende ondersteuning. Heb jij een gelijkwaardige basishouding in de omgang met anderen en heb je een groot hart voor mensen die het minder getroffen hebben? Heb je een rustig en geduldig karakter en ga je confrontatie niet uit de weg?

Interessant? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waar ga je werken?
De Maatschappelijke Opvang bestaat uit vier onderdelen. Het Dienstencentrum (overdag) en de Nachtopvang (avond/nacht) bieden onderdak en ondersteuning voor mensen zonder dak boven hun hoofd. Het Sociaal Pension is een doorstroomvoorziening waar men voor middellange termijn kan wonen en hulp krijgt bij het weer op de rails krijgen van het leven. De Short Stay is een voorziening voor kortdurend wonen met begeleiding naar herstel. We laten cliënten niet zomaar los wanneer ze weer op zichzelf wonen, want ook daarna staan we klaar voor ondersteuning en begeleiding waar nodig. Het team waar je bij komt werken is verantwoordelijk voor de ambulante begeleiding van alle cliënten in deze keten. Je krijgt een eigen caseload waarmee je op weg gaat van dakloosheid naar duurzaam zelfstandig wonen.

Waarom werken bij Perspektief?
Perspektief is een zorgorganisatie die staat voor herstel en participatie van kwetsbare mensen. Mensen bij wie het leven niet vanzelf gaat, helpen we in balans te komen en het leven weer vorm te geven zoals dat hem of haar past. Met andere woorden: we bieden perspectief.

Cliënten worden toegeleid naar betaald of vrijwillig werk. Zij worden geholpen en ondersteund bij het opbouwen en in stand houden van een veilig netwerk van familie, vrienden en bekenden in de buurt.

Nieuwe medewerkers worden opgeleid middels ons on-boarding programma Route 23. Het doel van hiervan is om de nieuwe medewerker inzicht te geven in het proces en de te doorlopen stappen in de eerste 23 maanden van het dienstverband. Tijdens deze 23 maanden volgt de medewerker samen met de leidinggevende en andere betrokken een aantal stappen die o.a. te maken hebben met inwerken, vakbekwaamheid, deskundigheidsbevordering en loopbaanontwikkeling.

Wat jij als nieuwe collega van Perspektief krijgt
Als je bij Perspektief in dienst komt dan belonen we volgens de cao GGZ. Dat betekent ruim vijf en halve week vakantie per jaar, en naast vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van ruim 8%. Mobiele telefoon en laptop zijn onderdeel van je uitrusting om je werk te doen.

Wat we van je vragen:
• Een afgeronde relevante HBO opleiding in de zorg, bij voorkeur Bachelor Social Work (MWD/SPH) of een vergelijkbare opleiding;
• Verbinding met de kernwaarden van Perspektief: passie, lef, ondernemerschap, verbinding, vertrouwen en vakmanschap;
• Aantoonbaar uitstekende vaardigheden ten behoeve van het verbinden en contact maken, motiveren, stimuleren, instrueren en waar nodig begrenzen van cliënten
• Ervaring in groepswerk en/of ambulant werk waarbij je aantoonbaar hebt bij gedragen aan herstel en meedoen in de maatschappij
• Een natuurlijke vaardigheid om te werken aan een setting met orde, rust en gastvrijheid
• Het vermogen om samen te werken met diverse collega’s, ketenpartners en het sociale netwerk van de doelgroep

Wat is jouw rol als persoonlijk begeleider?
Bij Perspektief hebben begeleiders veel regelruimte en verantwoordelijkheid. Je bent zowel casemanager als regisseur: op inhoud en proces. Je werkt methodisch en je beweegt mee met de eigenheid van de cliënt zonder daarbij het uiteindelijke doel uit het oog te verliezen. In het proces werk je nauwkeurig, je legt verslag en onderhoudt externe contacten. Je hebt je werk goed georganiseerd, zowel voor jezelf, als voor de cliënt en de stakeholders. Je maakt zaken af en zet de puntjes op de i. Persoonlijk begeleiders van Team Binnenstad werken met mensen die in verschillende fases van de Maatschappelijke Opvang verblijven: van recent dakloos en midden in de crisis tot en met mensen die net weer op eigen benen staan met een zelfstandige woning.

Informatie en solliciteren
Solliciteren kan direct! Mail je motivatiebrief en je cv naar vacatures@perspektief.nl met daarbij als onderwerp Persoonlijk begeleider Team Binnenstad Maatschappelijke Opvang.

• Solliciteren voor deze functie kan uiterlijk tot en met donderdag 14 november 2019
• Op maandag 18 november tussen 12.30 uur en 15.30 uur houden wij speeddates met de sollicitanten die geselecteerd worden op hun brief en CV
• Op 19 t/m 25 november meeloopdagen
• Op dinsdag 26 november tussen 10.00 uur en 13.00 uur tweede gesprekken met de kandidaten van de meeloopdagen
• Op 27 t/m 29 november arbeidsvoorwaarde gesprekken.

Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang. Sollicitaties zonder motivatiebrief nemen wij niet in behandeling. Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Robert de Wee: 015-2841000.

Een integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Leer-werkplek Persoonlijk begeleider (HBO, 28-36 uur) voor team Binnenstad (Maatschappelijke opvang)

Perspektief is per direct op zoek naar:

Leer-werkplek Persoonlijk begeleider (HBO, 28-36uur) voor
Team Binnenstad van de Maatschappelijke Opvang in Delft

Werk je al een tijdje in de zorg en ben je toe aan de volgende stap, maar ontbreken de juiste papieren? Heb je affiniteit met de zorg en heb je een groot hart voor mensen die het minder getroffen hebben? Heb jij een gelijkwaardige basishouding in de omgang met anderen, een rustig en geduldig karakter en ga je confrontatie niet uit de weg? Solliciteer dan nu voor een HBO leer-werkplek bij Perspektief!

Bij Perspektief staan passie, lef en ondernemerschap hoog in het vaandel. Wij denken in kansen en geloven in leren door doen en successen te vieren. Cliënten van Perspektief werken aan herstel en participatie, zelfredzaamheid en burgerschap. De koers is gericht op eigen kracht en eigen regie op weg naar zelfstandig wonen met passende ondersteuning.

Interessant? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waar ga je werken?
De Maatschappelijke Opvang bestaat uit vier onderdelen. Het Dienstencentrum (overdag) en de Nachtopvang (avond/nacht) bieden onderdak en ondersteuning voor mensen zonder dak boven hun hoofd. Het Sociaal Pension is een doorstroomvoorziening waar men voor middellange termijn kan wonen en hulp krijgt bij het weer op de rails krijgen van het leven. De Short Stay is een voorziening voor kortdurend wonen met begeleiding naar herstel. We laten cliënten niet zomaar los wanneer ze weer op zichzelf wonen, want ook daarna staan we klaar voor ondersteuning en begeleiding waar nodig. Het team waar je bij komt werken is verantwoordelijk voor de ambulante begeleiding van alle cliënten in deze keten. Je krijgt een eigen caseload waarmee je op weg gaat van dakloosheid naar duurzaam zelfstandig wonen.

Waarom werken bij Perspektief?
Perspektief is een zorgorganisatie die staat voor herstel en participatie van kwetsbare mensen. Mensen bij wie het leven niet vanzelf gaat, helpen we in balans te komen en het leven weer vorm te geven zoals dat hem of haar past. Met andere woorden: we bieden perspectief.

Cliënten worden toegeleid naar betaald of vrijwillig werk. Zij worden geholpen en ondersteund bij het opbouwen en in stand houden van een veilig netwerk van familie, vrienden en bekenden in de buurt.

Nieuwe medewerkers worden opgeleid middels ons on-boarding programma Route 23. Het doel van hiervan is om de nieuwe medewerker inzicht te geven in het proces en de te doorlopen stappen in de eerste 23 maanden van het dienstverband. Tijdens deze 23 maanden volgt de medewerker samen met de leidinggevende en andere betrokken een aantal stappen die o.a. te maken hebben met inwerken, vakbekwaamheid, deskundigheidsbevordering en loopbaanontwikkeling.

Wat jij als nieuwe collega van Perspektief krijgt
Een gerichte HBO opleiding op kosten van Perspektief. Je krijgt een leer-werkovereenkomst bij Perspektief met een passende vergoeding conform de cao GGZ. Wij zijn een lerende organisatie met ruimte om fouten te maken. Je krijgt goede begeleiding van collega’s en de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Als je bij Perspektief in dienst komt dan belonen we volgens de cao GGZ. Dat betekent ruim vijf en halve week vakantie per jaar, en naast vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van ruim 8%. Mobiele telefoon en laptop zijn onderdeel van je uitrusting om je werk te doen.

Wat we van je vragen:
• De bereidheid om enthousiast om een gerichte HBO opleiding (Social Work) te starten en het geleerde in praktijk te brengen
• Bij voorkeur een afgeronde relevante MBO-4 opleiding en ervaring in de zorg
• Open staan voor feedback
• Leervermogen en fouten durven maken
• Verbinding met de kernwaarden van Perspektief: passie, lef, ondernemerschap, verbinding, vertrouwen en vakmanschap;
• Aantoonbaar uitstekende vaardigheden ten behoeve van het verbinden en contact maken, motiveren, stimuleren, instrueren en waar nodig begrenzen van cliënten
• Een natuurlijke vaardigheid om te werken aan een setting met orde, rust en gastvrijheid
• Het vermogen om samen te werken met diverse collega’s, ketenpartners en het sociale netwerk van de doelgroep

Wat is jouw rol als leerling Persoonlijk begeleider?
Bij Perspektief hebben begeleiders veel regelruimte en verantwoordelijkheid. Je bent zowel casemanager als regisseur: op inhoud en proces. Je werkt methodisch en je beweegt mee met de eigenheid van de cliënt zonder daarbij het uiteindelijke doel uit het oog te verliezen. In het proces werk je nauwkeurig, je legt verslag en onderhoudt externe contacten. Je hebt je werk goed georganiseerd, zowel voor jezelf, als voor de cliënt en de stakeholders. Je maakt zaken af en zet de puntjes op de i. Persoonlijk begeleiders van Team Binnenstad werken met mensen die in verschillende fases van de Maatschappelijke Opvang verblijven: van recent dakloos en midden in de crisis tot en met mensen die net weer op eigen benen staan met een zelfstandige woning.

Informatie en solliciteren
Solliciteren kan direct! Mail je motivatiebrief en je cv naar vacatures@perspektief.nl met daarbij als onderwerp Leer-werkplek Persoonlijk begeleider Team Binnenstad Maatschappelijke Opvang.

• Solliciteren voor deze functie kan uiterlijk tot en met donderdag 14 november 2019
• Op maandag 18 november tussen 12.30 uur en 15.30 uur houden wij speeddates met de sollicitanten die geselecteerd worden op hun brief en cv
• Op 19 t/m 25 november meeloopdagen
• Op dinsdag 26 november tussen 10.00 uur en 13.00 uur tweede gesprekken met de kandidaten van de meeloopdagen
• Op 27 t/m 29 november arbeidsvoorwaarden gesprekken.

Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang. Sollicitaties zonder motivatiebrief nemen wij niet in behandeling. Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Robert de Wee: 015-2841000.

Een integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Leer-werkplek Woonbegeleider (MBO, 28-32 uur) voor team Binnenstad (Maatschappelijke opvang)

Ben jij toe aan een carrière switch richting de zorg, maar ontbreken de juiste papieren? Heb je affiniteit met de zorg en heb je een groot hart voor mensen die het minder getroffen hebben? Heb jij een gelijkwaardige basishouding in de omgang met anderen, een rustig en geduldig karakter en ga je confrontatie niet uit de weg? Solliciteer dan nu voor een leer-werkplek bij Perspektief!

Waar ga je werken?

De Maatschappelijke Opvang bestaat uit vier onderdelen. Het Dienstencentrum (overdag) en de Nachtopvang (avond/nacht) bieden onderdak en ondersteuning voor mensen  zonder dak boven hun hoofd. Het Sociaal Pension is een doorstroomvoorziening waar men voor middellange termijn kan wonen en hulp krijgt bij het weer op de rails krijgen van het leven. De Short Stay is een voorziening  voor kortdurend wonen met begeleiding naar herstel.

Waarom werken bij Perspektief?

Passie, lef en ondernemerschap staan hoog in ons vaandel. Wij denken in kansen en geloven in leren door doen en successen te vieren. Cliënten van Perspektief werken aan herstel en participatie, zelfredzaamheid en burgerschap. Mensen bij wie het leven niet vanzelf gaat, helpen we in balans te komen en het leven weer vorm te geven, zoals dat hem of haar past. Met andere woorden: we bieden perspectief. De koers is gericht op eigen kracht en eigen regie op weg naar zelfstandig wonen met passende ondersteuning.

Wat jij als nieuwe collega van Perspektief krijgt

Een gerichte MBO-4 opleiding op kosten van Perspektief. Je krijgt een leer-werkovereenkomst bij Perspektief met een passende vergoeding conform de cao GGZ. Wij zijn een lerende organisatie met ruimte om fouten te maken. Je krijgt goede begeleiding van collega’s en de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Onregelmatige diensten zijn een onderdeel van je functie, worden ruim van te voren ingeroosterd. Mobiele telefoon is onderdeel van je uitrusting om je werk te doen.

Wat we van jou vragen

 • De bereidheid om enthousiast om een gerichte MBO-4 opleiding (MMZ) te starten en het geleerde in praktijk te brengen
 • Openstaan voor feedback
 • Fouten durven maken
 • Leervermogen
 • Verbinding met de kernwaarden van Perspektief: passie, lef en ondernemerschap
 • Aantoonbaar uitstekende vaardigheden ten behoeve van het verbinden en contact maken, motiveren, stimuleren, instrueren en waar nodig begrenzen van cliënten
 • Een natuurlijke vaardigheid om te werken aan een setting met orde, rust en gastvrijheid
 • Het vermogen om samen te werken met diverse collega’s, ketenpartners en het sociale netwerk van de doelgroep

Wat doe je als leerling Medewerker Woonzorg?

Als leerling Medewerker Woonzorg ondersteun je de collega medewerkers woonzorg en begeleiders bij de hulpverlening en ondersteuning aan bewoners en cliënten van de locaties. Je geeft (mede) uitvoering aan het begeleidingsplan in samenwerking met collega’s, ketenpartners, de cliënt zelf en zijn of haar netwerk.

Informatie en solliciteren

Solliciteren kan direct! Mail je motivatiebrief en je CV naar vacatures@perspektief.nl met daarbij als onderwerp Leer-werkplek Medewerker Woonzorg  Maatschappelijke Opvang.

 • Solliciteren voor deze functie kan uiterlijk tot en met donderdag 14 november 2019
 • Op maandag 18 november tussen 12.30 uur en 15.30 uur houden wij speeddates met de sollicitanten die geselecteerd worden op hun brief en cv
 • Op 19 t/m 25 november meeloopdagen
 • Op dinsdag 26 november tussen 10.00 uur en 13.00 uur tweede gesprekken met de kandidaten van de meeloopdagen
 • Op 27 t/m 29 november arbeidsvoorwaarden gesprekken.

De vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de sollicitatieprocedure.

Sollicitaties zonder motivatiebrief nemen wij niet in behandeling. Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Robert de Wee: 015 – 284 1000.

Een integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn is onderdeel van de sollicitatieprocedure.