(ex) Partnergeweld

Onder partnergeweld verstaan we alle geweld wat wordt geuit door middel van machtsverschillen tussen de partners. Zo wil de ene partner de andere in zijn/haar macht hebben. Meestal is degene die de macht heeft de man en degene waarover de macht wordt uitgeoefend de vrouw.

Machtsmisbruik

Er zijn verschillende vormen van machtsmisbruik te benoemen, zoals fysiek en seksueel geweld, alsook intimidatie en psychologische oorlogsvoering. Wat daarbij ook kan gebeuren, is dat de vrouw volledig van de buitenwereld wordt afgesloten. De man heeft zo de vrouw volledig in zijn macht en dat weet hij ook. Want waar moet zij naartoe, ze heeft immers niemand meer om haar heen.

Helaas doet niet elke vrouw aangifte van het partnergeweld en zo leven zij jarenlang in angst en terreur. Wil jij dat er iets verandert in jouw situatie, laat ons je dan helpen en neem contact met ons op!

Iedereen vond hem zo’n leuke vent…

Iedereen vond hem een leuk vent. Op verjaardagen was hij lief en zorgzaam, maar niets was minder waar. Zodra we thuis alleen waren, werd hij gemeen. Ik draaide overal voor op, hij dacht alleen maar aan zichzelf. Verwend en verpest door zijn ouders, hij was gewend zijn zin te krijgen en nam geen genoegen met ‘nee’. Bovendien was hij zeer gewelddadig. Daar kwam ik helaas pas achter toen we gingen samenwonen. Hij zocht altijd een reden om ruzie te krijgen. Een groen stukje in zijn eten (hij lustte geen groenten), de cola was op of wat dan ook. Wanneer de eerste klap viel, kan ik me niet meer herinneren. Maar op een gegeven moment werd ik gewoon dagelijks geslagen. Dan ging hij ’s avonds naar de kroeg en had ik even rust. Maar als hij dan dronken thuiskwam en naar rook en drank stonk, wilde hij met me naar bed. Dat wilde ik natuurlijk niet, maar hij bleef net zo lang slaan en stompen totdat ik hem huilend zijn zin gaf. (….) Ik moest hulp zoeken, maar durfde het aan niemand te vertellen. Op een dag ben ik naar mijn ouders gefietst en heb ze mijn dagboek gegeven. Daar had ik alles in opgeschreven. Boos en verdrietig waren ze. Die dag heb ik in het bijzijn van mijn ouders de relatie verbroken.

Bron: Vrouw, 27 september 2008

Typen partnergeweld

Binnen het partnergeweld kennen we verschillende typen van geweld. Wil je meer weten over de verschillende typen, lees dan verder op de volgende pagina’s:

Waar vind ik hulp?

Ben je het slachtoffer van huiselijk geweld? Heb je direct hulp nodig? Wil je met iemand praten? Neem dat contact op met ons Loket Huiselijk Geweld Perspektief via telefoonnummer 070 – 3925774.

Je kunt ook bellen met Veilig Thuis (0800 2000). Meer informatie over Veilig Thuis is te vinden op www.veiligthuis.nl.

Ben je in gevaar? Neem dan geen risico en bel direct met 112!

Voor een luisterend oor kun je bellen naar De Luisterlijn (0900 0767). De Luisterlijn is telefonisch 24/7 bereikbaar of via de chat op www.deluisterlijn.nl.

Verborgen vrouwen

Wat als je ontzettend bang bent voor je partner? Daarbij ook volledig afhankelijk van hem bent? Niet weet hoe je op eigen benen moet staan? Bang bent dat hij de kinderen bij je weghoudt? Hoe moet je dan nu opnieuw beginnen? Want dit kun je niet langer aan.

Naar Verborgen vrouwen