Als je vrij van schulden bent,

kun je echt je passie gaan leven.

Jerry


Ik leef eigenlijk in een studio, ik vind dat wel wat hebben. Ook hier op de stay clean afdeling van het Woonhotel Westland is mijn kamer mijn studio. Ik zit hier omdat ik wil stoppen met drinken en in de schulden zit. Ik heb alles hier wat ik nodig heb om muziek te maken en op te nemen.

Muziek is mijn passie,

alt-text
alt-text

zonder muziek zou ik het niet redden.

En iedereen met een passie voor muziek, mag hier een opname maken. Zelf speel ik piano en drum ik. Muziek is voor mij een manier van leven, iets waar ik alles in kwijt kan. Ik ben er dan ook altijd wel mee bezig. Als mensen naar mij kijken, denken ze waarschijnlijk dat ik alleen van rasta muziek houdt. maar niets is minder waar, ik hou van alle soorten muziek.


Ik zit nu tijdelijk in een noodkamer op een andere afdeling, omdat ik twee keer ben teruggevallen. En dan mag je niet meer op de stay clean afdeling blijven. Op de afdeling waar ik nu zit zijn er geen restricties qua alcohol, hier mag je dus gewoon drinken. Dat is moeilijk, maar ook gelijk een goede les. Ik moet er nu zelf voor kiezen om niet te drinken, daardoor leer ik veel over mezelf.

ik wil rust zodat ik me kan

focussen op mijn doelen

Ik wil wel weer terug naar de stay clean afdeling, want ik heb voor nu liever een plek waar het niet mag en waar ik niet afgeleid word. Het is wel een voorwaarde dat ik nu een aantal weken de detox in ga, zodat ik echt kan stoppen. Want als ik nog een keer terug val, mag ik niet meer hier blijven.

Ik houd eigenlijk niet van drank,

maar ik word er losser van.

Ik huur een kamer en woon hier begeleid zelfstandig. Die begeleiding heb ik nodig, want ik heb moeite met het bijhouden van mijn post en daardoor zijn er veel dingen in mijn verleden mis gegaan. Ik ben echt op de straat opgegroeid, zo ben ik ook aan de drank geraakt. Alcohol verandert mijn gedrag, soms word ik er vrolijk van. Maar als ik sterke drank drink kan het mis gaan, dan kan ik heel agressief worden. Eén drankje is voor mij teveel en tien zijn er te weinig.

Toen ik jonger was zat ik veel met groepjes in de studio, en ik ervaarde ook een groepsdruk. Weet je wat het is, als ik drank op heb, dan heb ik het gevoel dat ik beter speel. Maar ik weet eigenlijk niet of dat nou echt wel zo is, daar ben ik nog niet over uit. Maar nu ik deze weg ben ingeslagen, moet ik leren om het zonder drank te doen.

alt-text

Ik wil mijn zaakjes op orde hebben, eigen huisje, sporten. Ik ben vierendertig en ik heb al vier kinderen. Op mijn achttiende kreeg ik mijn eerste kind. Dat was ook de periode dat ik de eerste keer met Perspektief in aanraking kwam. En sindsdien heb ik met meerdere takken van de organisatie te maken gehad. Mijn vriendin heeft inmiddels al haar schulden opgelost. Zij heeft haar dingen goed opgepakt, ik ga wat langzamer.

Mijn doel is om van de drank
en mijn schulden af te komen.

Elk weekend ga ik naar haar en de kinderen toe. Als ik mijn problemen heb opgelost, weet ik zeker dat we weer bij elkaar zullen komen. Zij is echt anti-drank en anti-roken, dus ik moet aan de slag. Ik denk dat mijn kinderen me wel begrijpen, dat ze zien dat het beter is dat ik daar nu nog niet woon. Ik wil niet dat hun geconfronteerd worden met mijn problemen, zoals deurwaarders aan de deur. Ik moet dat eerst oplossen.

Alles loopt nu, dus het vooruitzicht is goed, ik zit in de schuldsanering en ik begin binnenkort aan mijn detox. Dan kan ik weer schoon beginnen op de stay clean afdeling. Ik werk hier op locatie als glazenwasser. Een echte baan erbij kan wel, maar ik ben nu nog bang dat ik weer terug zou vallen. Ik wil eerst echt stabiel worden, voordat ik daaraan begin.

Ik kan goed omgaan met de problemen van anderen

maar niet met die van mezelf.

En dat betekend dat ik moet leren praten, zodat ik niet meer een terugval krijg. Want ik ga dan gelijk extreem veel drinken. Ik praat niet over de
dingen die om mij heen gebeuren, ik stap niet op de begeleiding af als ik me rot voel. Ik denk dat als ik dat wel zou doen, ik veel minder de neiging heb om te gaan drinken.

Ik heb eerder periodes in mijn leven gehad dat ik niet dronk en niet blowde. Dan kan ik veel meer aan, dan ga ik lekker sporten en ik voel me dan goed. Het is niet dat ik m’n hele leven nooit meer ga drinken. Ik wil aan mezelf werken, zodat ik sociaal een drankje kan drinken, op een feestje ofzo. Maar ik wil niet meer drinken omdat ik me rot voel, en dat is nu soms nog wel het geval.

Ik wil gewoon weten hoe ik me voel

als ik helemaal stop.

ls dit allemaal lukt, zit ik er ook aan te denken om weer naar school te gaan. Ik zou dan graag de opleiding SPW doen en met jongeren gaan werken. Ik kan dan mijn eigen ervaring inzetten om andere te helpen, dat vind ik echt leuk. Ik doe dat hier nu ook al, mensen bij elkaar brengen, samen koken, samen sporten, verbinding maken.

Op een dag breng ik mijn eigen solo album uit. Helemaal van mij alleen. Ik ben er al mee bezig, heel rustig, stap voor stap. Als je daar naar luistert dan hoor je mijn levensverhaal. Niet verzonnen of stoer over vrouwen en drank, maar ‘real’. Allerlei soorten muziekstijlen zal je horen, reggae, house, rap en zang. Het wordt als een goed boek, vol met verassingen en wendingen, zoals mijn leven.

Je moet er zelf
wat van maken!

Als dit allemaal lukt, zit ik er ook aan te denken om weer naar school te gaan. Ik zou dan graag de opleiding SPW doen en met jongeren gaan werken. Ik kan dan mijn eigen ervaring inzetten om andere te helpen, dat vind ik echt leuk. Ik doe dat hier nu ook al, mensen bij elkaar brengen, samen koken, samen sporten, verbinding maken.